澳洲留學生討論區(7)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
cHing 讀咩?
多唔多香港人?見Facebook 同IG 都冇乜人講ANU
唔知應該去英國定澳洲
今時今日出得去讀 就唔好諗番黎啦
唔係不嬲都唔可以用league table 作為準㗎咩?
諗過應該去澳洲讀定去英國
追咗幾個post 好似澳洲Top3 嘅都好似俾人睇低1線
唔明你講比咩人睇低 HR呀?
你讀文科 搵grad job既話 我諗主要都係睇你語文能力同性格
不過其實我都覺得你讀完留低好過 就算唔講政治 文科撚係外國都應該多d出路, 如果你想再讀上去就更加唔洗講
都啱
依家讀緊浸中
但英國又有offer,只係唔知應該揀邊個好
我都係浸中哈哈
今時今日出得去讀 就唔好諗番黎啦
唔係不嬲都唔可以用league table 作為準㗎咩?
諗過應該去澳洲讀定去英國
追咗幾個post 好似澳洲Top3 嘅都好似俾人睇低1線
2021 usyd
小弟今年升中五 大學想去university of Melbourne
Major chem 有冇人可以同我分享吓
Pure science過來人想話你知唔好讀pure science
點解 自己本身幾有興趣
呢個世界唔係有興趣就可以大地任你行,仲要搵食,生活,pure science只係適合天生就好叻/可以每日用8 9個鐘黎溫書既人讀。pure science有好多痴線佬讀平凡人好難鬥贏佢地,大學唔係一個比你培養興趣既地方,而係每日不停同人compete去進步既地方

不過如果你屋企環境唔差都可以考慮繼續讀,反正science轉咩field都唔難,我自己由pure science轉做computer science都仲handle到。每個人行既路都唔一樣,你自己諗清楚d唔好信哂一邊(為興趣/為搵食而讀既人)講既野
讀完有咩出路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞