澳洲留學生討論區(7)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有冇人下年讀unsw year 1
有冇人知melb uni出左conditional offer,滿足左個condition同accept左個offer,要等幾耐先出正式既offer交錢,有d擔心趕唔切申請student visa
2021Sem1打定輸數external mode先,Vic都仲有確診更加唔會開俾人,所以實際上visa唔洗急

利申:2021sem1 brisbane未收CoE
已經defer左一個sem唔想再defer, online learning都硬食先,係驚student visa批唔切計唔到個兩年
我都defer左一次學校應該俾defer第二次?
依家情況應該比掛,依家咁形勢冇得defer間u下年真係唔洗諗再有國際學生
無student visa唔計2年咩我諗住external照開學 佢而家visa未開返批核
要有student visa先計呀,唔係都唔洗急
有冇unimelb Econ?
吓 有無source?
由我巴個澳洲移民po有講
巴打year幾?
有無人知澳洲係咪要出年年尾先開返關俾留學生入
我準備accept offer, plan下年sem1讀,但今日agent話年頭有難度

希望移民局可以accept 先online 上堂,visa後補都照當上左2年堂
final
你agent話過到澳洲有難度定3月前批到學生簽都有難度
我過五關斬六將返住工一年讀ft學生年半既科趕住畢業去澳洲,點知一畢業就話唔去得,好想死
入境澳洲有難度
visa真係唔識估
我都係2021 Brisbane, 仲未交certified true copy,好怕會無左個offer
再睇啦
你讀咩科
UTS for sure
想問報咗master大約等幾耐先有消息
我報左幾間最快個間2日就出offer,最撚慢個間anu 8月尾報話我交唔齊文件踢左我去round 3 1月先有消息
咁快
岩岩先報遲唔遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞