澳洲留學生討論區(7)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我都係 想知幾時先會開返關唔想online class識唔到人
留個tg識下?
Yuu020930

好想問有冇人喺悉尼有踢開波?
有冇人知unsw下年term 1有冇開online 定全部face to face
就嚟zoom咗一年啦
返到澳洲應該又要重新適應過
想請教下大家 我黎緊會黎澳讀master
本身business底 已收左accounting
但想轉讀IT cyber security
讀邊個會好啲?就業前景又如何?
都唔知3月翻得去未
希望2月尾可以飛得
想搵工/移民一定IT la
好慘
早幾日打左電話去Sydney u health science 果邊,佢地話依家未知會唔會defer/ refund/ 定照用zoom... 要過一排先知。唔知辭唔辭工好。。。
你如果唔想用zoom上,應該可以defer一個sem?
我報左unsw,呢邊好似係咁。

Btw我收完offer 都唔知幾時過去好
起碼要等佢開咗關先啦 你搞掂visa 未?

我讀health science 佢唔俾用zoom ...
未呀 未accept offer連CoE都未有

我本身報左sem 1讀 宜家諗緊好唔好defer到sem 2/sem3,因為accept offer要交留位費,所以考慮緊
我有親戚住果邊 佢上個月同我講話 12月應該會開關比人入,我估應該會比留學生入先

呢排nsw疫情都幾穩定,不過可能都仲會有變數,所以都係聽下就算。

Btw你應該2月先開sem? 睇定d先resign啦
如果佢俾你defer 梗係defer先 起碼要霸信個位先
因為到而家都未知會唔會影響到之後畢業生Visa
雖然政府就話唔會影響 但大前提係要有student visa 先計 又唔知佢個簽證中心幾時開返。。agent 話4月份 打晒手指模嗰班都未有visa係手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞