澳洲留學生討論區(7)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
留左喺perth既你地悶死左未開左sem終於叫有番D野做
本身讀Electrical Eng,做左幾年programmer打算遲d讀個Master of Software Engineering 補翻個底同試下用5年搵工。
見USyd有個Master of Professional Engineering (Accelerated),又2年又3年咁,唔喺好明個course duration喺點,有無清有經驗可以解答下?
https://www.sydney.edu.au/courses/courses/pc/master-of-professional-engineering-accelerated-software.html
我淨係見到2年
Sorry我意思係 Master of Profession Engineering 3年,accelerated 就2年,但佢faculty handbook又話many students complete the degree in 2 years。但accelerated 果個又係另一個item,course duration 就兩年?
咁我諗緊accelerated 係咪有啲咩qualification 嘅要求,佢又無寫喎
如果一樣嘅話邊會有人讀3年,master黎講太長啦
有無人報左unsw tpg,岩岩收到2021 sem 1 offer
今日見到佢話會開始番f2f 上lab/tutorial,lectute就繼續online上

如果NSW之後一路控制得住 我估學生會去到
兩年嘅要你有related background (最好係aus bachelor grad 有68.5wam以上)
其他overseas嘅有申請嗰時或者之前send email問下佢肯唔肯accept 你嘅qualification 唔係就要去返讀3年 唔可以accelerated
Unsw 係話開始返campus 上tutorial / lab 但好多tutorial者多咗個option 係online class
實際上只有要返lab嗰啲先要返
全部交曬,除非你gpa好低,否則交曬有著數
Aus 基本上PT OT MI RT MLS 人工都差唔多一樣
65k starting
聽講冇香港咁多case做
02/21去usyd 留名先
巴打讀master?
我收到un offer都係呢日開學,諗緊好唔好defer
係呀
因為你怕去到都係online上堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞