[IA] 入境事務助理2017 3

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
屌佢老母 有一半或以上問部門野 仲要好深入 問有咩國家 數據

佢唔鍾意你唔想你過咪問難d囉
屌佢老母 有一半或以上問部門野 仲要好深入 問有咩國家 數據

根據經驗,考官對你有興趣多數問自身野
無興趣嘅就好似你咁,全部資料,知識題
仆街,未收到email, 岩岩先見到呢個post
有咩要溫?第一次係直接考體能+面試?筆試呢?
有冇FAQ? Thx all
仆街,未收到email, 岩岩先見到呢個post
有咩要溫?第一次係直接考體能+面試?筆試呢?
有冇FAQ? Thx all

上網搜集下資料,追下post
20號GI到今日都無消息,6個月後再戰

現職巴打 想問下你果期course有冇中五友?
知唔知部門呢排想要咩學歷既人

有幾個dse

介唔介意我問一個可能有d on9既問題

你覺得考官點解係萬幾二萬人裡面揀你呀??

我真心想入入境,但係gi應該肥佐,打算半年後再報
想裝備下自己

唔好俾個數字嚇親啦,佢點解要全年招聘姐?因為佢要請幾百條友開新關口,至於gi係要講下運,基本上你講得多未必好事,唔識答亦冇所謂,最緊要講出黎個下有信心,唔好口窒窒同霸撚住個咪

巴打可唔可以講下做入境暫時你覺得最難頂既野係咩?

喺學堂頭兩個月,出班後天堂

巴打你無course友去查記咩
定你自己本身係查記

查記都天堂唔好呃呢到啲巴打先得架,一陣請好多on9入部門盞搞
一陣個個都以為天堂入黎到鳩hea乜都唔撚做

巴打係咪阿Sir
處境題有用常識去答就得
有一題問女仔,你大肚第一時間會通知邊個
個女仔答,屋企人
屌你而家見工interview,咁緊係通知上司等佢安排你嘅工作崗位啦

根本好多都係衰on9同緊張
有一題問,上司叫你去買紅酒,買花,你會唔會去買,又係果句用常識去答就得啦

仲有個考官明知你係一張白紙,佢唔會預你識曬成個程序,最緊要個答案唔好太離譜,同埋答乜都好,盡量表現出你係跟規矩、服從上司命令去做

仲有通常處境都會追Q話假設條友係洋腸,咁你會點用英文問佢拎證件睇,自己諗定點答喇
除左上面有位巴打21fib之外仲有冇人收到?

同埋上面位巴打係考幾點場?
除左上面有位巴打21fib之外仲有冇人收到?

同埋上面位巴打係考幾點場?
我意思係21pt 收到fib

根據經驗,考官對你有興趣多數問自身野
無興趣嘅就好似你咁,全部資料,知識題

好彩考完先睇到你咁講, 如果唔係考緊嗰陣遇好多資料題一定淆撚到仆街 利申:遇到
25/4 group in
岩岩收到 下round interview
好似愈黎愈少同一日考pt既巴絲收到fun咁

Fun
處境題有用常識去答就得
個女仔答,屋企人
屌你而家見工interview,咁緊係通知上司等佢安排你嘅工作崗位啦

有一題問,上司叫你去買紅酒,買花,你會唔會去買,又係果句用常識去答就得啦

仲有個考官明知你係一張白紙,佢唔會預你識曬成個程序,最緊要個答案唔好太離譜,同埋答乜都好,盡量表現出你係跟規矩、服從上司命令去做

仲有通常處境都會追Q話假設條友係洋腸,咁你會點用英文問佢拎證件睇,自己諗定點答喇

你話用英文問,條友唔識講英文,咁點?

根本好多都嘛係常識黎,同埋個考官睇啲巴打唔合眼緣,點答都係死
現職巴打 想問下你果期course有冇中五友?
知唔知部門呢排想要咩學歷既人

有幾個dse

介唔介意我問一個可能有d on9既問題

你覺得考官點解係萬幾二萬人裡面揀你呀??

我真心想入入境,但係gi應該肥佐,打算半年後再報
想裝備下自己

唔好俾個數字嚇親啦,佢點解要全年招聘姐?因為佢要請幾百條友開新關口,至於gi係要講下運,基本上你講得多未必好事,唔識答亦冇所謂,最緊要講出黎個下有信心,唔好口窒窒同霸撚住個咪

巴打可唔可以講下做入境暫時你覺得最難頂既野係咩?

喺學堂頭兩個月,出班後天堂

巴打你無course友去查記咩
定你自己本身係查記

查記都天堂唔好呃呢到啲巴打先得架,一陣請好多on9入部門盞搞
一陣個個都以為天堂入黎到鳩hea乜都唔撚做

巴打係咪阿Sir

身份唔重要,其實巴打啱聽啱用咪參考下
網上世界,你話你係處長都得架
大家都係9up下啫
同朋友一樣25/4考完 我考生編號前過佢 佢就到email 我就無 係咪已完

過埋今晚十點先知

Fun

sorry fib先岩
手機打英文 自動關聯d字 冇睇到就禁左回覆
處境題有用常識去答就得
個女仔答,屋企人

你話用英文問,條友唔識講英文,咁點?

根本好多都嘛係常識黎,同埋個考官睇啲巴打唔合眼緣,點答都係死

「條友」係邊個先?如果你指個考生唔識英文,而家咪話要準備下囉,至於如果話個sus唔識英文點做,咁其實可以答搵翻譯同埋上司幫手嘅

師兄有錯勿插
唔係最近先開始FT 同GI 你地咁快有結果???

開始左一段時間啦,gi完左幾日就有fib消息

就黎開始左成個月都有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞