[IA] 入境事務助理2017 3

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
問好撚多自身野

me too
問好撚多自身野

me too

佢係咪查家宅咁問?
問好撚多自身野

me too

想問下你地自我介紹用中文定英文
問好撚多自身野

me too

韓文
問好撚多自身野

me too

韓文

手語
今日12點 FIB
啱啱收到confirm letter
今日12點 FIB

即係過左fib?
今日12點 FIB

咁快…
我體能都未考
今日12點 FIB

咩係confirm letter?
考完唔係等call咩?
今日12點 FIB

confirm letter
唔洗vetting?
佢出得全年招募 實每個人比完分 再年尾總結 睇fib 簡哂三方面最top都唔遲 所以今年考入境其實係難極多

如果照你咁講,年尾報都得。入境會唔會因為一部分遲報既人才。提早同消耗咁多時間去in人,根本唔make sense 。分上下半年就講得通,年尾總結就真係...

其實唔駛擔心
由以往1年請1次改為全年招聘好大機會係極度缺人
報考人數表面上好多,其實有60%人連ft都唔去考
年年報嘅人數差唔多,而佢需要請多d人,我認為變相易考左添
想問改FIB時間多唔多成功例子。
琴日已經SENT EMAIL 問,但完全冇回覆
毒撚冇人理
問好撚多自身野

me too

佢係咪查家宅咁問?

有冇啲例子
問好撚多自身野

me too

佢係咪查家宅咁問?

有冇啲例子

你父母做過咩
住邊度
你做過d咩工

呢類問你家境多過你個人既問題

私人機構會問,唔知政府會唔會
今日12點 FIB

confirm你啲咩
Pass?
今日12點 FIB

confirm你啲咩
Pass?

咩黎 confirm letter
今年入班應該好撚快 1年要入到600個ia

尋日fib後 出面有位小姐叫我留意份200
如果叫你反黎vet要改d咩,我都冇聽
知fail硬

咁多

咁多

邊度睇入600個

明明睇新聞話請130人 何來600
其中入境處會增加711人,主要是應付免遣返聲請個案增加及更換新一代換智能身份證

一早講左啦 你地唔係唔知下話
其中入境處會增加711人,主要是應付免遣返聲請個案增加及更換新一代換智能身份證

一早講左啦 你地唔係唔知下話

但好似新身份證係臨時職位

明明睇新聞話請130人 何來600

信不信由你
往年ft 7日先收fib email
今年3日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞