『薪火post』BNO 續期資訊(90) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
唔關事啦
睇DOC
REPORT LOST
SEND SAR問
你being processed 5/6喎!點會2/6叫你補副署?
所記巴 我填緊資料 求解
睇doc多一次,跟住啲方法去做!
Town /country of birth 都係香港
睇返張圖2號叫我補 我狗衝搵人簽即寄 5號就簽收processed 呀
咁我係深圳出世 應該填廣東定深圳
同埋 我老豆係68年出世 咁個個at the time of the application’s birth 應該填咩
were they married or in a civil partnership

如果父母無離婚填NO?
6月8黑洞事件苦主表示新一個working day又即將過去
我申請啊 我要填佢出世國藉
我絕對有懷疑你個PE未收到你份後寄副署表!正常應該係being processed 後,PE 睇完文件,會叫你補交副署表去指定地址,呢個地址係去到佢手上嘅!又或者你即刻問電郵去得唔得,而通常都接受嘅!但你係being processed前!咁地址寄去邊?另外你PE 依家將你個申請轉做paper form,即係張form無相,要交實體相嗰隻噃!
但係份doc話離咗婚填yes
廣東又得深圳亦得,佢哋通常用最精確嘅,即深圳!但你到時place of birth可能印深圳囉。
咁你出世一刻,世伯咩國籍?
你出世一刻,父母結咗婚未!
係你出世時佢國籍呀
當時你出世時佢哋結婚未呀!明唔明?成個申請無要求今日你父母個婚姻狀態㗎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞