『薪火post』BNO 續期資訊(90) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
係你哋自己搞到成件事亂晒!你既然有passport no,根本就唔應該再報多一次失,成件事未問清楚,自己已經行下一步,後果自負吧!

BTW,既然有資料頁,根本唔係報失,而係直接申請,揀demaged!根本你一開波已經行錯!報失組真係多得你唔少!有條屍得一頁都唔係報失啦!

依家直接申請啦!仲問仲等!
睇頂置
睇頂置
乜啲英文真係咁難理解咩?張副署表有寫喎!英國/愛爾蘭咪唔使囉!幫得你填嘅朋友如果非英愛護照,應該俾埋資料頁你,唔得就要搵第二個!
分時段
正常入民政署去問就得
今年都2020,系統咁分亦無可厚非!
睇頂置
等報告咩色
呢度係寫信解釋
Push你老母咩 自己本護照都唔識續 去乜鬼野英國呀 叫中聯辦幫你續啦
頂置同DOC都有中文申請LINK
睇頂置
睇DOC
寫信解釋
會,所以要睇清楚,舊年錯好多,仲有合成獸!但今年又真係無喎!
岩岩睇返 我特衰果頁緊急聯絡一路都無簽名
唔知會唔會彈

利申: 已寄彩印
有冇巴打記得INCLUDED CHILD 果到個出生日子格式係點
其實我知非英國/愛爾蘭簽發passport holder要有埋資料頁,只係想知有冇人試過非英愛passport副簽人冇資料頁都批係我講得唔清楚

Anyway 感謝ching解答
因為未影證件相所以仲未交application
想知2013過期既話系統唔要求副署機會係咪會較高?本身係adult passport+叫做無咁遠古

雖然佢要搵人簽都唔難既
幫老豆續返bno
其實阿爺阿麻啲資料係咪唔入都得
啊爺啊麻啲結婚certificate同大部分資料都完全搵唔到
同埋啊爺都死咗好多年
關咩事呢
我唔明你驚咩嘢
系統要就要
唔洗就洗
HMPO要你補會通知你
睇DOC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞