『薪火post』BNO 續期資訊(90) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
唔係, 出世紙係舊名
巴打幾號寄過去架
唔係, 出世紙係舊名
sorry, 係上網renew bno填family details 又玩坦白填左老母"新名"
唔係, 出世紙係舊名
sorry, 係上網renew bno填family details 又玩坦白填左老母"新名"
分分鐘袋都未拆,不過唔會放廁所,佢哋無廁所用,暴動都似!
寫姓名嘅時候咪比護照個名佢,佢問我有冇改過名我就話番比佢聽我出世時嗰個名
但係我打過去要比長途電話費喎,好撚甘喎

佢打過嚟長途電話費就好似係佢比 (好似係)
講真,續證啫,父母資料根本唔關事!你其實應該填返出身紙個名就真!佢哋唔係證明伯友嘅存在,而係你英籍是否因伯友繼承而嚟!你應該寫信解釋就算啦!
溝通用返唔見咗本證個名!
大把平甚至免費idd方法啦!都叫你電郵聯絡問佢可唔可以用電郵方式對資料咯!唉!講兩次了!
我6月8 黑洞,A dower
Same
睇黎茶記漏單咁,擲左底
我22號簽收,有望係月中前received
其實呢,有巴絲報過,有人覆嘅。
9號黑洞
亦試過有人報失時remark咗自己無idd,要求佢哋打嚟!
啱啱再仔細咁睇過佢個系統電郵,裏面有一欄回覆對象,我諗如果回應該電郵嘅話就會寄比呢個回覆對象

睇左google doc有關身份證加左英文名有D唔明
去民政處宣誓聲明書係用入境處張rop21c form?
因為我見民政處宣誓聲明有張form, 係入境個網睇doc個張rop21c係去人事登記辦事處用...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞