『薪火post』BNO 續期資訊(90) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我今朝早比咗電郵英國護照署同佢講我用唔到長途電話,可唔可以用電郵確認,另外提供咗一啲佢可能會問到嘅資料, 啱啱終於收到報失號碼

想請教一下, 我幫父母續期, 可唔可以一個郵包咁寄晒過去? 我入面分開寫清楚pex no.咁得唔得? 定係要分開兩件件咁寄?
另外我見好多巴絲都係用fedex 唔見有人用speedpost, 係唔係fedex會快d?
謝謝!
23 May Application submitted
27 May DHL Speed post
8 June Documents received
9 June Application being processed
8 July Application approved

祝大家順利
遲你一個星期submit 8號簽收 依家都未update
睇DOC
我寄個時未國安法+吹平權風
宜家搞應該有排等
純好奇問下,
家下收到係藍定紅色多?
好, 我再睇多次
藍色喇,好似上面仲有個巴打係紅色
咁我當佢無啦
老豆老母張結婚證書大陸簽發得殘體字,照寄過去定寫信算。寄過去又話要certified translation
睇doc
大陸文件算把啦,交唔到嘅文件寫信解釋。
你要等HMPO經DX寄去畀Heathrow嘅DHL
要兩三日先有DHL嘅SMS
嘩,張cert真係BC嘅就緊係唔好當無,佢如果係BC otherwise than by descent 嘅話你都有BC喎
唔好意思,doc講十八歲加英文名嗰度我唔係好明,容我問問題:
出洞啦
想問下你由report lost到收到ref.no用咗幾耐時間
宣誓聲明書需要用英文自行草擬。
唔好意思想問下,我媽本bno有加我做included child,而我自己本身係冇bno,睇過身份證大法全部都符合。我應該用included child去申請返定係用身份證去申請返好?
你阿媽本嘢有你名=你有BNO身份, first British passport application 直接申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞