『薪火post』BNO 續期資訊(90) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
你係報lost 無ref no 叫你打過去?
其實而家見好多人收錢幫人搞
但副簽個度點搞
搵條友扮識你好耐
咁你都再報過啦咪等囉,ref no俾你哋作參考,入唔到系統內!
嗰啲可能犯法嘅嘢,呢度唔討論。

原來係犯法嘅
終於收到!
但係佢打錯左我出生日期,我係咪要寄返返去
係咪太忙,咁都可以錯
照寄料過去先
如果計working day就7月8先係第22日
但係佢之前填錯名個次報失個日已經即有email 話 passport已經取消左 同 有ref no.
咁但係宜家又再報失多次咁會唔會有影響
因為兩次都係填同一個passort no(本野得番有相個頁)

求解
梗係啦,虛假宣誓你認識嗰條友兩年,偽造文書嚟架。

旅行社收2000,律師收8000都好有可能係講大話。
佢係咪兩星期分開兩批人嚟做
所以而家8號+15號嘅人都開始received
唔該巴打
push
可能係都唔出奇
https://www.gov.uk/countersigning-passport-applications
官網寫
If you’re applying outside the UK:
Your countersignatory must have a current British, Irish or other EU, US or Commonwealth passport.
If they have a US, Commonwealth, or non-British or non-Irish EU passport, you must include with your application a colour photocopy of the page with their photograph on it.

有冇人試過寫信話提供唔到副簽人嘅護照個人資料頁,而又成功續到期?(知道後果自負但想知有冇成功例子)
push
屋企人終於捨得掘返本BNO出黎
但係頭先幫佢入資料先發現原來2013 expired都要當係first adult搞

btw 唔係藍屍,上次我SEND去搞問搞唔搞埋都仲話緊咩老喇都唔會走blablabla
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞