『薪火post』BNO 續期資訊(90) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Country :香港
Town / city:你住邊區咪邊區
有無巴絲相似 我6月3 submitted 6月9簽收
到e家都未有回音 過左30日了
由於hmpo有遺失正本前科,有錢可出核證副本,無錢可彩影做副本,影像要清晰唔過底,底面都要影,可以手機影自造成A4文件,可雙面印製。但hmpo有權要你補正本。如果真係決定俾正本,為減風險,請於所有文件上標示pex no,以免散失。風險自決!
填晒網上D野 正常係咪即刻收到EMAIL Show REF.NO ,琴晚apply 今日都未收到
有舊證就一定受理!你呢啲驚唔受理思想點嚟㗎?聽匪語太多?
8/6先慢慢痾緊出嚟....
等下
好多8號入左黑洞都未update
香港出世
舊果本BNO 零幾年過左期 無續到
無damage
但個樣變左太多
我比完錢佢無得比我係個system 到print 張 countersign form 點算....
有無巴打有同樣問題?

Thankssss
我都係
唔洗擔心啦 唔係得你一個人係咁
有fd 10號簽收但係已經有回音
我6月15寄到 啱啱有更新話:documents received
呢個係當年4000蚊黎
我填晒交咗錢,之後收到email,但無見唔到郵寄地址?
我填晒交咗錢,之後收到email,但見唔到郵寄地址?
你真好運
Vip用戶嗎
有冇人用 fedex 上門收件?
想問問個 fedex 信封係唔係上門收件先俾? 定之前要request 定?
如果係之前request 幾耐會有?

另外想問下去民政署宣誓, 係唔係即日去到就搞到?
個流程係點? 洗唔洗又要再排期?
Lm
想問吓寄舊Passport嘅人 點樣先至可以攞返本舊Passport?
唔驚啦
你又唔係報失咗,搵返寄埋去,本舊證應該自動連文件返嚟。
文件要每張都寫低pex no? 寫係左/右上角?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞