『薪火post』BNO 續期資訊(90) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
咩都試吓啦,所有技巧都係前人經歷嚟,hmpo亦有webchat ,各式聯絡資料亦於網頁上。

至於idd其實有好多電訊商仲有做廉價嘅,Skype 開戶有免費分鐘添!
宣誓當然用宣誓紙啦,關入境處咩事!
doc入面個句野下面就係入境條link
頭先已經寄咗電郵比佢同佢講我冇IDD, 睇下可唔可以用其他方法確認
8號 A Yates仲係黑洞
其實副署related條線劃喺邊
男女朋友/兄弟姊妹嘅男女朋友計唔計
我老豆老母冇bno得我有, 諗住等埋老母張改名證明書(要一個月)先一齊寄, 定寄左先,佢真係要我老母改名證明先再補? thanks brother
男女'朋友‘喎
明白晒
首先,如果真有伯友記錄,都係舊名,除非佢有通知過英國!咁你填咗新名,件事就複雜咗。證係你續嘅,但反而為伯友嘅文件張羅更多,件事變成妹仔大過主人婆!講真PE唔想知咁多他人嘅個人私隱。

你其實都知道點做,正途有正途做法,根本唔需要問!至於係會寫信解釋填錯咗定咩,則係你個人選擇,風險自決!
佢都話咗男女「朋友」都仲要問嘅!
正途做法係咪就係補我老母的入境處ge改名登記事項證明書? thanks brother
...知唔知咩叫做法定關係?
thanks brother
唔想咁講但,真係智障冇下限
冇老豆老母出世紙 寫左封信解釋, 但應唔應該主動加下其他證明比佢(id card, etc.)? 定解釋冇就算以免講多錯多?
6月10號係咪黑洞左
冇就冇 佢叫你俾咩就俾咩
寫信解釋
之外唔使俾多嘢
你一開波咪講咗囉,等改名證明嘛,同時寫信講伯友改咗名。
唔好俾無謂嘢!出世紙唔等同身份證etc!兩樣證明嚟,佢哋唔係要證明個人嘅存在,而係該人出世時個國籍咋!

點解你哋成日覺得交唔到出世紙,就要搵嘢頂?如果得,一早寫明有咩替代啦
大家係網上搞tracking去寄定係去門市寄?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞