(多圖)YouTuber厹事件懶人包-ricko (3)

817 回覆
185 Like 3 Dislike
佢簽嗰間vs又小個台柱

啱啊

屌我啱啱係ig撚咗成個鐘仲以為佢係蝦腸嚟
佢簽嗰間vs又小個台柱

啱啊

淨係靠啲濕鳩utuber 隔多陣又爆多幾件厹公就
個髮型佔成個頭一半
個髮型佔成個頭一半

屌得女多頭髮都濃密啲
http://www.vs-media.com/?vscreator
起初以拍電子遊戲Minecraft的遊戲短片為主,不過個性好動又貪玩的Ricko,又怎會將自己的Channel經營得如此單一?於是他開始跟朋友玩一些小遊戲,沒有刻意加入笑料,光是他和朋友之間的互動就夠好笑了,而且不止是年輕一輩會看得開懷,就連年齡層高一點的也會給他們那點純真給逗樂呢!另外,他也會上載一些有關在英國讀書的生活點滴。Ricko還有個小綽號,外貌酷似台灣歌手JJ林俊傑的他,被不少人背後稱為香港YouTube 界JJ,也因為這點而吸納不少女粉絲呢!
起初以拍電子遊戲Minecraft的遊戲短片為主,不過個性好動又貪玩的Ricko,又怎會將自己的Channel經營得如此單一?於是他開始跟朋友玩一些小遊戲,沒有刻意加入笑料,光是他和朋友之間的互動就夠好笑了,而且不止是年輕一輩會看得開懷,就連年齡層高一點的也會給他們那點純真給逗樂呢!另外,他也會上載一些有關在英國讀書的生活點滴。Ricko還有個小綽號,外貌酷似台灣歌手JJ林俊傑的他,被不少人背後稱為香港YouTube 界JJ,也因為這點而吸納不少女粉絲呢!

轉載自VS Media

VS話ricko係 youtube界 林俊傑喎點睇

VS話ricko係 youtube界 林俊傑喎點睇

佢柒咁多
咪撚拎jj同佢比
推推推
咪撚拎jj同佢比

jj都出名男女關係方面
其實啲女有無真係蠢到咁 講兩講又氹到佢地上屋企,攬攬錫錫除你衫個陣又唔反抗,厹都要有班蠢撚過豬嘅女受先得架

腦殘盲粉

強姦? 衰十一? 揚左當賣過大教訓囉

清白與否 不是單憑你的直覺就能判斷
香港是法治社會不是人治
所有事講求證據,人證。
無知的小朋友請了解社會所發生的事 學會不要盲目跟從 事實擺在眼前還自欺欺人 實在可憐。事實是社會很多狗公,分分鐘像7-11,總有一個在你附近,只是他不說你便不知。難道要親身經歷過才領悟嗎?要付上如此大的代價,值得嗎? 一隻手掌拍唔掌,千千萬萬個人說他的不是,你應好好思考,還在盲撐的你,要驗眼還是要驗腦?

作者的創作往往反映其思想
所以說"喜歡作者影片而其私下生活可以忽略"的說話 是有點矛盾的
因為作者會透過影片去表達自己思想 觀點
恐怕心智未成熟的觀眾未經思考便吸收當中意思 便扭曲了價值觀
要知道青少年/心智未成熟的觀眾在成長階段中,從眾行為是十分普遍,一個朋友影響另一個朋友,那麼00後的小朋友便越來越低質,變得思想狹窄,盲目追隨,欠缺自我,不分是非黑白。
加上心智未成熟的小朋友,為了建立個人形像,便會仿效偶像的思想行為,youtuber雖然不是大明星,但對某年齡層的觀眾是有一定的影響力。

當你以為狗公私下生活對你無影響時,可能對其他人有好大影響,自大的人只是考慮到自己的立場與觀點。

狗公行為不檢就可以原諒了他嗎?就可以忘記他所做的事嗎?
若小朋友長大後結婚了,其太太/先生出軌了,會原諒他/她嗎?
難道小朋友會說:「會原諒的,因為我很善忘。」?
不會如此可笑吧?
因為你確實知道人本性難移,所以很難去原諒他人,很難忘記當中的痛楚。

再者,鏡頭前是一個人,鏡頭後又是另一個人,如何單憑影片就可全面了解一個人?

錯要認,打要企定。
簡單的意思也不懂
還是努力讀書 不要追求狗公吧。
實在不懂如今的小朋友在想什麼
滿腦裝屎嗎?

小朋友,發表意見時請動動腦筋。
看見你們既腦殘又無知
香港本來就烏煙瘴氣 恐怕日後如死水

這是一溝絕望的死水。

好高質
係咁quote落去我隻手指真係好撚痛
留名睇佢YouTube出片
屌佢老母點解條友咁柒都食到咁多女
未爆呢單野之前真係唔撚識佢
啲女盲撚左呀?俾件咁嘅柒頭屌
同埋佢ig啲followers係撚唔係買返黎 好似好撚出名咁但恕小弟無知 真係唔撚識
同埋佢ig啲followers係撚唔係買返黎 好似好撚出名咁但恕小弟無知 真係唔撚識

你係巴打緊係唔識啦
人地target market係女

Wallace呢鑊抵撐啦
屌你堂堂正正認食左先係真男人
敢做敢認我覺得抵撐,
而家就真係厹

佢想博上位?

位唔係咁上架,妹妹仔

佢想博上位?

位唔係咁上架,妹妹仔

有follow 條女 心裏充滿問號
好似借啲意抽水咁 on99

你係巴打緊係唔識啦
人地target market係女

我藍絲黎
睇左咁耐youtube都唔識條死mk係咪唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞