有無人係做水電?

831 回覆
57 Like 11 Dislike
一定水啦
100%水啦 重到仆街d 野
人工都高幾舊水一日啦
係咁咩?我黎緊請學徒預左萬零蚊人工,咁係咪可以出少d
全香港得三千幾個
俾錢讀HD咪電牌
咁有無人可以講下做水喉匠既流程呀?原來咁難架
我仲研究緊去唔去試
而家失業
但要成年無收入
要諗計捱
應該唔同科唔同玩法
有人請我實去
不過sd左cv都兩日,仲未有電話到。。。
本身有翻緊工,不過冇咩前途,想早啲轉行讀書
有d大公司玩先聘後請,一種係請左你,然後你自己去VTC讀第一年DVE(職專文憑),期間無僱傭關係,不過你會有保送生呢個名,100%VTC收你,學費我唔記得係咪包埋,讀完之後就入公司做,學徒期會由四年減一年變咗三年滿師,而且100%有職學獎金,由政府發出,第二種係請左你,然後你去讀幾個月,有人工出,幾個月後入公司做野,有職學金,不過無學徒年期減免,要四年滿師,不過第二種我唔肯定宜家仲有冇,因為我2010年見過冷氣仔同電梯仔係有呢個program
HD學徒萬一,二啦
應該都係狗鐵, 中電同你個名3間選一間
仲要唔知有無得你選
佢有2個課程
1個中3畢業可讀, 第1年每個月有1400蚊
另1個中六畢業可讀, 第1年0收入
好多方法,睇你介唔介意人工無咁高,我個邊b牌都簽到俾你,不過要返夜,你自己報75787 IVE 讀2年加5年公司信就可以申請A仔
你講既三間,出名滿師都係咩都唔識on99,不過CV靚仔,如果真係入,入黨鐵,福利Ok,而且100%收返做員工,中電同E記,有機會係合約位同唔收返
我預左學徒人工係會爭啲,不過同我而家比前路闊好多
做得水多皮膚會越嚟越差,電既話又難考牌要5年先有
睇你將來做保養定地盆裝修,75787 夜校應該收生完左,你要下年,入行唔難,難在你間公司將來會唔會玩野,寫封信好多籍口
我自己報左BS ive hd
我唔要求人工高
夠自己1個生存就得
可以既話選間無咁辛苦既 (但應該都無咩可能)
黨鐵好似都難入
狗鐵應該得通頂間可以選
我準備請2個屋宇裝備/電機學徒,
等下個禮拜學徒官視察完批唔批准我請人,
希望到時有機會請到你地同聲同氣
希望有機會跟到巴打開工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞