[有圖]呢間ig shop洗唔洗咁串

1001 回覆
926 Like 27 Dislike
D傻鳩係咪以為不停強調自己唔係打手就有說服力d
你唔係打手既話仲撚柒
姐係你真心幫個mk店主出聲 柒撚到你
其實你地話人之前有無了解過人地背後
個位店主好錫啲員工
辛苦野執通宵全部自己做
通宵買貨 點解你地吾欣賞人地好既野
一句說話 你地講到依家講黎講去都得個幾句
不如用心啲了解下人既背後
之前我夠錢買鞋 店主仲幫我係韓國俾住先😭

無錢買鞋呀?
食完飯無屎痾會唔會睇人ig shop story見到唔關自己事既野放上黎講,之後大力宣傳?

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
但果啲問人野既 會唔會就咁打個hi打幾個符號
咁不如以後用符號溝通啦
將心比己 人地問你野hi完又幾個符號
咩感覺先?
我相信打返句有語言既句子例如
"how much thanks"或者"請問幾錢"
會唔會好啲先?

順便教埋店主好冇

呢個係樓主講個位店主?

咁店主都答得幾hea
佢自己咁又要求人地好有禮貌

店主都幾無禮貌
sold out 又唔講 唔好意思

人地有禮貌問佢佢又hea覆

呢啲店主收佢皮就啱 到時冇客自然會死死氣有番禮貌
就咁問你幾錢都要比你屌仲要放上網比人批鬥嬲都好正常姐
電話冧把都一樣
仲唔係你?
有得上鋪頭問問價喎
由呢間舖頭送野俾啲有十幾k follow既垃圾妹妹仔開始已經無再買過 宜家仲要咁
呢間舖仲要海鮮價 啲員工西到個點
戇鳩

真心問通常呢d水貨鋪有冇交稅

收入過唔知幾萬先要交 但其實好難捉
利伸: 同家姐開過手繩店 依家收山了
未追post
應該俾人感覺冇咁舒服?
唔係唔得
佢應該係想人地可以打多少少
我知有啲其他ig shop都會想人地講清楚同埋加句唔該
佢地都係講到明要有禮貌

係我會講 hi [emoji] 請問邊對幾錢?thanks [emoji]

不過咁問 正常啲店都照答既

利 非打手

呀哥 有講hi 仲想點?問個價姐 駛唔駛祝你身體健康咁呀
自己又唔打埋個價出黎 諗住做海鮮價 混水魚

唔買開鞋
但買開水晶
其實水晶ig shop好多間都係唔開價要wtsapp問價
佢覺得你冇禮貌一樣俾人開post話
有啲直情開live時鬧同公審都有

同埋紅字 唔係要你講咩身體健康
我上面已經講左話會加多句唔該/thanks
正如現實出街我都會 加句唔該晒

冇幫個賣家 未追post又唔知佢係咪平時都冇咩禮貌
純粹覺得講多句thanks唔難姐

都未覆 未講唔該好正常咋喎
我唔會講hi $$? 好有禮貌 但係唔算係冇禮貌囉
如果係無禮貌 我直接hi 都省返
屌你係店主,顧客係金主緊係顧客至上架喇,理得個客態度點呀賺左錢先喇,如果真係覺得態度放第一去揀客嘅,我真係祝你生意興隆
屌你係店主,顧客係金主緊係顧客至上架喇,理得個客態度點呀賺左錢先喇,如果真係覺得態度放第一去揀客嘅,我真係祝你生意興隆

仲要依家個客唔係真係冇禮貌 係佢自己當自己皇帝 要人跪拜佢先叫有禮

真心問通常呢d水貨鋪有冇交稅

收入過唔知幾萬先要交 但其實好難捉
利伸: 同家姐開過手繩店 依家收山了

我記得好似2萬佢間鋪一定唔止
比錢你賺仲要我有禮貌?
幫你奶埋鞋底好冇?

支那人?
其實你地話人之前有無了解過人地背後
個位店主好錫啲員工
辛苦野執通宵全部自己做
通宵買貨 點解你地吾欣賞人地好既野
一句說話 你地講到依家講黎講去都得個幾句
不如用心啲了解下人既背後
之前我夠錢買鞋 店主仲幫我係韓國俾住先😭

無錢買鞋呀?

小學雞
電話冧把都一樣
仲唔係你?

個名都一樣
Follow左先
電話冧把都一樣
仲唔係你?

個名都一樣
Follow左先

最新個post都2015年
又真係幾冇禮貌,應該咁
吾欲有一事相求,雖則大家素未謀面,亦同時吾認真思量如何以禮相待,否則實在難以啟齒。為止老夫數晚輾轉反側,徹夜難眠,每夜翻查經書,為求以最禮貌方式將事告之。未幾發現,上帝曾於馬太福音曰:以真心相告,則禮之最。為止,吾以至誠之心撰寫此文,望君能略花時間閱其訴求。
"hi,$?"

連登真係低質到笑
企對家不斷打手打手返5p
痴撚線
其實我只係針著緊"hi,?$" 呢幾個字
禮貌上問題
就係咁話打手前打手後
屌咁傾咩鳩?
連登真係低質到笑
痴撚線
禮貌上問題
就係咁話打手前打手後
屌咁傾咩鳩?

屌 我用同一張圖覆左你2次 回應下先啦
店主有咩資格屌人冇禮貌啊
連登真係低質到笑
痴撚線
禮貌上問題
就係咁話打手前打手後
屌咁傾咩鳩?

番5p=番連登
又真係幾冇禮貌,應該咁
吾欲有一事相求,雖則大家素未謀面,亦同時吾認真思量如何以禮相待,否則實在難以啟齒。為止老夫數晚輾轉反側,徹夜難眠,每夜翻查經書,為求以最禮貌方式將事告之。未幾發現,上帝曾於馬太福音曰:以真心相告,則禮之最。為止,吾以至誠之心撰寫此文,望君能略花時間閱其訴求。
"hi,$?"

文筆差撚到

屙住屎求其打
請見諒
問個價錢要幾有禮貌呀
又真係幾冇禮貌,應該咁
"hi,$?"

文筆差撚到

屙住屎求其打
請見諒

但好撚正 都Hi咗仲想點
問個價錢要幾有禮貌呀

呢個就正正係問題,店主同班傻鳩打手仲唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞