[有圖]呢間ig shop洗唔洗咁串

1001 回覆
926 Like 27 Dislike
元朗分店ig:bbgshophk

比d 證明係有關連先 唔想撞車

一樣地址 元朗商業中心403
又真係幾冇禮貌,應該咁
吾欲有一事相求,雖則大家素未謀面,亦同時吾認真思量如何以禮相待,否則實在難以啟齒。為止老夫數晚輾轉反側,徹夜難眠,每夜翻查經書,為求以最禮貌方式將事告之。未幾發現,上帝曾於馬太福音曰:以真心相告,則禮之最。為止,吾以至誠之心撰寫此文,望君能略花時間閱其訴求。
"hi,$?"

食完飯無屎痾會唔會睇人ig shop story見到唔關自己事既野放上黎講,之後大力宣傳?

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
但果啲問人野既 會唔會就咁打個hi打幾個符號
咁不如以後用符號溝通啦
將心比己 人地問你野hi完又幾個符號
咩感覺先?
我相信打返句有語言既句子例如
"how much thanks"或者"請問幾錢"
會唔會好啲先?
其實你地話人之前有無了解過人地背後
個位店主好錫啲員工
辛苦野執通宵全部自己做
通宵買貨 點解你地吾欣賞人地好既野
一句說話 你地講到依家講黎講去都得個幾句
不如用心啲了解下人既背後
之前我吾夠錢買鞋 店主仲幫我係韓國俾住先😭

我唔理咁多, 首先就吾你老母先啦 吾吾吾
食完飯無屎痾會唔會睇人ig shop story見到唔關自己事既野放上黎講,之後大力宣傳?

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
咁不如以後用符號溝通啦
咩感覺先?
會唔會好啲先?

順便教埋店主好冇

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
咁不如以後用符號溝通啦
咩感覺先?
會唔會好啲先?

順便教埋店主好冇

秒殺打手
睇人仆街最開心
其實呢
係米真係要搞到咁大
其實店主都好辛苦
佢凌晨先黎攞貨
又要覆你地
我諗佢真係好忙
先咁火滾鬧你地

米你老母
好似乞佢賣俾你咁
其實呢
係米真係要搞到咁大
其實店主都好辛苦
佢凌晨先黎攞貨
又要覆你地
我諗佢真係好忙
先咁火滾鬧你地

米你老母

呢條友極有可能就係個店主
個位店主好錫啲員工
辛苦野執通宵全部自己做

首先 吾你老母

我幫襯買對鞋 洗唔洗知道埋你祖宗十八代係咩名咩背景呀

好地地hi,$? 問你價錢 俾你話返轉頭冇禮貌 仲要cap上ig story 呢啲已經唔止一句說話咁簡單

通宵買貨係有回報 想賺錢就要付出架啦 你通宵買貨賺錢真係辛苦哂你喎 俾個叻你好冇?

講真 好打極有限
應該要咁

Dear xxxx ig shop,

I am writing to request for the prices. Please reply asap as it is a urgent matter. Thank you!

Best regards,
XXXX
無人覺得真係幾無禮貌?
又真係幾冇禮貌,應該咁
吾欲有一事相求,雖則大家素未謀面,亦同時吾認真思量如何以禮相待,否則實在難以啟齒。為止老夫數晚輾轉反側,徹夜難眠,每夜翻查經書,為求以最禮貌方式將事告之。未幾發現,上帝曾於馬太福音曰:以真心相告,則禮之最。為止,吾以至誠之心撰寫此文,望君能略花時間閱其訴求。
"hi,$?"

未追post
應該俾人感覺冇咁舒服?
唔係唔得
佢應該係想人地可以打多少少
我知有啲其他ig shop都會想人地講清楚同埋加句唔該
佢地都係講到明要有禮貌

係我會講 hi [emoji] 請問邊對幾錢?thanks [emoji]

不過咁問 正常啲店都照答既

利 非打手

呀哥 有講hi 仲想點?問個價姐 駛唔駛祝你身體健康咁呀
自己又唔打埋個價出黎 諗住做海鮮價 混水魚

唔買開鞋
但買開水晶
其實水晶ig shop好多間都係唔開價要wtsapp問價
佢覺得你冇禮貌一樣俾人開post話
有啲直情開live時鬧同公審都有

同埋紅字 唔係要你講咩身體健康
我上面已經講左話會加多句唔該/thanks
正如現實出街我都會 加句唔該晒

冇幫個賣家 未追post又唔知佢係咪平時都冇咩禮貌
純粹覺得講多句thanks唔難姐

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
咁不如以後用符號溝通啦
咩感覺先?
會唔會好啲先?

做打手做到出晒面
好撚低質
未追post
應該俾人感覺冇咁舒服?
唔係唔得
佢應該係想人地可以打多少少
我知有啲其他ig shop都會想人地講清楚同埋加句唔該
佢地都係講到明要有禮貌

係我會講 hi [emoji] 請問邊對幾錢?thanks [emoji]

不過咁問 正常啲店都照答既

利 非打手

呀哥 有講hi 仲想點?問個價姐 駛唔駛祝你身體健康咁呀
自己又唔打埋個價出黎 諗住做海鮮價 混水魚

唔買開鞋
但買開水晶
其實水晶ig shop好多間都係唔開價要wtsapp問價
佢覺得你冇禮貌一樣俾人開post話
有啲直情開live時鬧同公審都有

同埋紅字 唔係要你講咩身體健康
我上面已經講左話會加多句唔該/thanks
正如現實出街我都會 加句唔該晒

冇幫個賣家 未追post又唔知佢係咪平時都冇咩禮貌
純粹覺得講多句thanks唔難姐

答左咪thanks囉 未答thanks空氣咩
btw唔開價既鋪頭都係on99 賣乜都係

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
咁不如以後用符號溝通啦
咩感覺先?
會唔會好啲先?

順便教埋店主好冇

呢個係樓主講個位店主?

咁店主都答得幾hea
佢自己咁又要求人地好有禮貌

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
咁不如以後用符號溝通啦
咩感覺先?
會唔會好啲先?

順便教埋店主好冇

呢個係樓主講個位店主?

咁店主都答得幾hea

yes

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
咁不如以後用符號溝通啦
咩感覺先?
會唔會好啲先?

順便教埋店主好冇

呢個係樓主講個位店主?

咁店主都答得幾hea

店主都幾無禮貌
sold out 又唔講 唔好意思
個位店主好錫啲員工
辛苦野執通宵全部自己做

死返5p啦

吾你老母
冇錢仲學乜人買鞋呀?
唔係打手都冇人信
一對定十幾對鞋
都唔知你眼殘定我盲
學返樓上巴打果句
睇返張圖先衝出黎柒比較好啲
店主放上網公審有問題呢個我同意
但樓主自己咪一樣放返上黎連登批鬥
有咩分別?
況且加多句"thx""thanks" 再唔係加個emoji既
會唔會感覺睇落好似好啲
幫襯完講經歷都可以比人話打手
要唔要一齊同你屌柒店主先可以加入討論入呢個post?

[/quote]

要求個客有禮貌
但唔見得店長好有禮貌答客人野

俾錢你賺仲要跪地多謝你
好撚有道理

我講多次我唔係打手
而店主佢自己批鬥有問題
咁不如以後用符號溝通啦
咩感覺先?
會唔會好啲先?

順便教埋店主好冇

呢個係樓主講個位店主?

咁店主都答得幾hea

店主都幾無禮貌
sold out 又唔講 唔好意思

人地有禮貌問佢佢又hea覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞