有無識寫app既手足有興趣創業...?

288 回覆
6 Like 381 Dislike
你出橋我出力
條橋既effort就係鳩up講幾句,然後developer就免費做晒啲野,需時幾個月,仲要比你當老細咁指指點點改黎改去
idea一街都係啦
加油巴打

不是因為有希望才堅持
係因為堅持先有希望
求其去望下啲startup co-founder,學歷最撚廢都mphil啦,phd係基本

屌你樓豬無料又無錢,學人R fundings,咁撚嘢idea咁勁呀
想知你個 Idea 係咩 我正職寫App 可以畀啲技術意見你
其實好多罐頭 app builder 可以砌 prototype,除非你既idea 真係新到無一個builder做到近似既嘢,咁既情況就用其他畫 wireframe既 software來 illustrate你既 product

砌到 prototype / 有 wireframe+ story就可以 sell 你既 idea 搵錢返來開發

做到以上呢一步,你就算搵唔到 fund 都會大機會搵到 developer同你一齊做

btw就算俾你 part到個 developer ,轉頭你又上來搵 ui/ux designer
即係我負責做晒個app所需要既visual係咪都無做過野先?😢
睇你手字同語氣已經知係伏
再睇埋下面個background
巴打!你巴資訊真係好有用!
我會照呢個方向去做!
唔該晒你🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
tg me @NeverStopInHK
無技術無錢無背景無network

你話做到個啲野 一個大學生都做到
R到funding先講
Tg: iamsosad
天時地利人和運氣缺一不可

2013年同拍檔攪過餐廳網上訂位外賣 app ,有晒 prototype (MVP) 行得走得,去餐廳 sell d老闆都唔裝唔用,近年同類 app 多到遍地開花咁,講左乜你參考下
無創意唔洗諗
睇哂成個post
想認真了解下
樓主係相同片呢項專業範疇有無portfolio 睇睇,例如有咩製成品同得獎作品?
係online marketing 除咗講下啲terms 之外可唔可以講下你詳細會係每項類別會做啲乜?而唔係單單止用啲existing 嘅seo tools?
其實係流動co-offfice
明白呀師兄!咁我有信心可以搵到依裝喎in your case
想傾無問題 consultation fee 500/hr, 不足半個鐘以半個鐘計

500算平左比你 有興趣再覆我
年年都有啲腦細扮有料,
又話寫曬proposal 又話做咗好多嘢,又幾有idea
又係昆9啲it9,糧都冇得出,彩又佢哋拎
次次都有fg中伏,做完就炒
冇水候冇funding 冇糧出鬼同你做咩,
出到街個product 永遠都係重要過個idea
彪哥又串人
老實講,我無portfolio,因為我喺呢行入只係技工一名,我我參與過大型既平面廣告制作,包括x鐵

而online marketing我都唔係叻,但所以同marketing有開既野都係喺我另一個business自己摸番黎,由最on9既開個page, ig account, link up埋一齊,到到study啲post要點出,用咩形式出,到到落廣告,到到搵”KOL”幫手出post,同kol合作做既所有野,set up Shopify (我知你地會睇唔起Shopify 😭),所有野都係由0摸番黎既
明白 但係平好多?因為 Office 郁嚟郁去都幾煩 Anyway 你個 App 都係做啲 Booking 嘢 搵人寫 Prototype 幾千都一皮都得
呢啲真
比一個冇$冇背景嘅人屌
IT 狗條氣點順

出面識寫apps 既IT狗 50k一個月
人地hea下做打工仔唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞