有無識寫app既手足有興趣創業...?

288 回覆
6 Like 381 Dislike
隨時若干年後都仲怪你當年唔支持佢,搞到佢發唔到達
做呢啲嘢首要係唔可以用php python nodejs 呢啲interpreted language 唔可以俾source code,整埋個backdoor係基本
top sales喎連啲連登仔都說服唔到
你憑咩咁大諗頭呢
Node v8 is JIT
寫game比寫服務野機會大得多
要創業ok
但做startup 就唔好係香港啦
同意
agger
周圍都請developer 啦
真係創業又點會淨係識寫 app
你真心定假膠呀?你搵人寫個app做product,跟住話個app只係輔助?
如果你連6位數嘅積蓄都冇
你點說服到其他人你有能力去搞一壇成功嘅business? 你之前10年做咗啲乜?點解你嘅才幹令你連6位數積蓄都冇?要上嚟免費R人寫app?
做落手果個好易比人踢走 所有資源都係business果邊,無仲要冇簽合約,咁真係要唔可以比source code access busines果個人,仲要整番個Backdoor/搵方法入番source code server server,有咩事copy 晒d files 再洗機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞