有無識寫app既手足有興趣創業...?

288 回覆
6 Like 381 Dislike
我自己係做過零售既頂級luxury brand top sales,但business sales我未試過,所以我都唔知
人脈喺business上未必有好多,但喺唔同範疇上我都有少少人脈

我強項,我依家會答你就係覆晒你地既msg盡答你地既問題,但都明知唔會搵到partner,仲要個個都唔係覆得你地短,或者你會話係on9啦,但我覺得呢個堅持都係我長處之既
多謝巴打,多再搵人了解下先🙏
唔該晒你
execution唔係implementation
execution講緊既係點樣去execute個idea
user experience, flow, usage, design都係execution既elements
你既idea只係requirement + specification
聽你講野都知你大約咩水平
luxury brand sales
姐係手袋sales啦
屌你老味
人地有料大把世界

平庸既都幫唔到手
連登版 glutie

https://youtu.be/vcQ-5W9gj5c
Do you want to develop an app?
That’s why I need a app developer to help out for this point....但上面啲comment話idea夠勁就直接搵投資者喎...🙈
你不如直接講你既idea出黎啦
無人會得閒抄你既idea
可能佢個idea真係勁啦
宜家邊洗識code做prototype
大把做假app嘅tools
你條橋係work嘅
好快用prototype line up到你要嘅人
你唔識tech 唔係問題
前題係你要有一個獨有才能
再吸引到你所需嘅人同你埋team做野
呢d就夠
以前講緊嘅係比錢更重要
因為你用錢都未必解決到上面問題
咁我會答你,搵識寫app既partner係我其中一個execute我個idea既其中一個方法

依家我find out應該唔work,咁我就會move on搵第二個方法。
發錢寒名店sale扮Elon musk

樓主入任何一間uni bba課程
人人都吹到幾十個發達大計
Sorry,我唔係賣手袋,係最high quality既cashmere,細佬serve過肥佬黎,同埋中東皇室,不過唔係香港😴
咁請問我唔叫個 brand做luxury brand,係咪要改口好似harrods咁叫super brand會水平高啲呢?
我睇中撻地,但爭咁d錢,信我,跟住我實發個豬頭
我唔知係咪個個都係Elon musk
不過我知你想做但唔係
I大仔 又無錢 又無network tech又唔識
應咩叫人幫你做白工? 番鄉下哋屎啦傻閪
識寫點解要幫你寫 我唔識諗橋咩
你有橋隨時偷埋你copy重得
sales屎仔想創業發達
人脈 學歷 錢 表達能力無樣有
🤡🤡🤡
咁不如等我做埋出黎先你地咪可以笑我個idea唔work囉😊
多謝絲打你既hints,好似呢個方向都唔錯💪🏻💪🏻💪🏻
冇錢冇技術
其實有本事寫得出突破性性能既app
根本唔會愁點sale
你靠佢多過佢靠你
更何況你話無錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞