有無識寫app既手足有興趣創業...?

288 回覆
6 Like 381 Dislike
無一個發左達既人唔係因為發錢寒既😊
我唔洗做Elon musk,我做到千分之一都收手
哇 樓主叫肥佬黎打本咪得
elon 好後生已經砌左paypal
再者讀書好撚勁
唔好拎佢同樓主比好無
太多人以為自己有驚世idea,揾partner後瘋狂freeride人哋

Idea係人都有,差在做唔做到出嚟,以為IT狗冇idea要靠你引領,就真係自視過高

利伸非IT狗,但有接觸過startup圈子都知齋sell自己有idea係難聽過講粗口

Founder就算完全唔識寫app寫網,都起碼要有某方面專長先會有說服力

當然唔排除樓主真係有驚世idea,但乜資料都冇相信好難喺網上搵到人支持你
唔係,我都唔叻架,但我想個我真心拎出黎做呢樣野,有人會感受到既
要搵發展商喔...
其實,喺呢度覆comment覆多幾多隻字對創業都唔會有影響,何不花時間喺創業上呢....當然呢個諗法係我睇完上面啲comment先有既
應該會被奚落到更淒慘
有錢佬講嘢仲直接到肉
無架,咁你咪當我姜太公釣魚囉😊
King都玩咗十年先有Candy Crush
如果你整身有橋,你自己都做緊,唔會同到我做
你話copy果個問題,當然係需要大家簽左約先做野啦,保障雙方呀
你口講既野有幾難做? 唔講以為你好似付出好多咁
一齊創業但你只係出條橋寫個doc做埋d 無謂野
又無錢無利益 咁樣有無你都好閒
做緊incubator 最憎e種9up怪
樓主試下去請i大畢業生同佢講無人工睇下佢做唔做
我以前自己開公司幫人做app, 見到d人以為做個app 好簡單,個個都有自己idea, 不過就冇一個做完之後係成功嘅
i 大 冇business底....
英文好極有限
仲要乜撚都唔識
好聽d 叫識 marketing 難聽d 只係一隻sales 狗

睇下個prof聽完俾唔俾開先啦
不如咁啦
我同你part
但我冇人工俾你
你俾個idea我就得
喺度統一講晒就算啦,我會再搵方法去實行我要做既野,但似乎唔會喺呢度

Sorry咁多位,我要抖抖了,覆唔到你地咁多個,但你地既comment我有睇晒,我會反思下你地既問題,多謝咁多位巴絲指教🙏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞