it 界討論區:你咪又係一隻it 狗(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
俾人壓到落15K

俾你知左我係邊個?

what

乜鳩
老電都16k la 仲要唔會壓你價

PCCW 約我去GRP IN但唔覆我係咪ON9

呢啲grp in 我叫親都會去,反正fg 果陣 得閒

我有覆佢囉 係覆完佢佢唔覆我

點解仲會有人想去P記做
個個fd 入去一年就走,turnover rate 年年都極高

搵唔到工

你去P記 不如去JOS,大家都係比人掉落客到做野
JOS 起碼學到多啲野
好似係

what

乜鳩

點解仲會有人想去P記做
個個fd 入去一年就走,turnover rate 年年都極高

當學野姐,學完一年咪走囉

捱完2年係咪會搶手D
出面D公司人工又低D福利又差D 點解唔做P記

係好多人做1-2年P記轉場既
問題係入去做過既人話我知入去學唔到野,哂時間
不過當然係睇入左咩TEAM啦
但你見佢每年都可以請到一大堆人,你就知有幾伏
InfoTxxh Hot Job for you, Systems Analysts - ASP.NET, C#.NET, MS SQL Server, SSRS (Ref: Cxx1) 40-48K
InfoTxxh Hot Job for you, Systems Analysts - ASP.NET, C#.NET, MS SQL Server, SSRS (Ref: Cxx1) 40-48K

正苦contract?

正苦contract?

secondment

agent send 來
InfoTxxh Hot Job for you, Systems Analysts - http://ASP.NET, C#.NET, MS SQL Server, SSRS (Ref: Cxx1) 40-48K

正苦contract?

secondment

好有in-house感覺

正苦contract?

secondment

InfoTxxh Hot Job for you, Systems Analysts - http://ASP.NET, C#.NET, MS SQL Server, SSRS (Ref: Cxx1) 40-48K

正苦contract?

secondment

正苦contract?

secondment

正苦contract?

secondment

正苦contract?

secondment

Info Tech TCon 食水好深
揀TCon 唔好揀
有冇巴打知兩年exp 寫IOS市價幾多

2016 HD network security畢業,

做it support 13k 
大公司,我開價14k,返5日,10日AL(最多14日),
出糧有去早冇遲....冇壞就冇野做...
send出去第一份,一見就請。
仲有1個月唔夠就過probation,希望可以上返14k...
mpf $650
供樓 4k
食2k-3k
交通$500
其他儲

大家點睇?
如果做幾年有20k,真係打死唔走...
2016 HD network security畢業,

做it support 13k 
大公司,我開價14k,返5日,10日AL(最多14日),
出糧有去早冇遲....冇壞就冇野做...
send出去第一份,一見就請。
仲有1個月唔夠就過probation,希望可以上返14k...
mpf $650
供樓 4k
食2k-3k
交通$500
其他儲

大家點睇?
如果做幾年有20k,真係打死唔走...

Support 20k 中間要考幾多張cert CCNA,CCNP, MCSE, MCITP...
寫code就跳point快
利伸: 只係做過一年類似Support的野 純9up

what

乜鳩

點解仲會有人想去P記做

當學野姐,學完一年咪走囉

捱完2年係咪會搶手D
出面D公司人工又低D福利又差D 點解唔做P記

係好多人做1-2年P記轉場既
問題係入去做過既人話我知入去學唔到野,哂時間
不過當然係睇入左咩TEAM啦
但你見佢每年都可以請到一大堆人,你就知有幾伏

事實真係學唔到野 成班老野係度做
hea到根本係坐 無野做
你想退休既咪一路做落去
其實香港係咪無咩人放工要做/睇IT野

真心唔係好明呢啲公司係咩心態
m記都唔止$35

m記都唔止$35

最底工資多5毛
9quote]何[/quote]
20k starting
入面工作文化幾好 不過預左寫code機會少,搵vendor多

不過今年deadline過左

btw,如果想搵機場工既話順帶一提
一定唔好Apply HACTL既IT Graduate Trainee,做貨運個間
香港航空呢個大客唔會再用呢個貨站,會過AAT,隨時可能搵IT狗開刀

識幾個人入左去做都喊住出黎

m記都唔止$35

最底工資多5毛

呃啲讀緊書既唔知價
9quote]何

20k starting
入面工作文化幾好 不過預左寫code機會少,搵vendor多

不過今年deadline過左

btw,如果想搵機場工既話順帶一提
一定唔好Apply HACTL既IT Graduate Trainee,做貨運個間
香港航空呢個大客唔會再用呢個貨站,會過AAT,隨時可能搵IT狗開刀

識幾個人入左去做都喊住出黎[/quote]

巴打點解hactl it gt唔好既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞