it 界討論區:你咪又係一隻it 狗(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
多唔多巴打經agent搵工? 如果唔經 你地會經咩途徑搵
一年exp一轉工加5.4%叻仔
不過頭1年應該叫13,14k

如果第一年收13,14
你宜家應該20k
多1,2k其實對搭車食飯差好遠

返科學園, 去中大食頹飯 $2x
一個月返~22日, $500蚊都唔駛

你有咁耐lunch time行過去先講啦

agger

聽聞科學園果邊好多公司lunch time都兩個鐘

其實行去善衡canteen 3個字就得, 來回半個鐘
仲有半個鐘食....
多唔多巴打經agent搵工? 如果唔經 你地會經咩途徑搵

jobsdb,ctgoodjobs,同學介紹

然後jobsdb入面就會有一堆agent job ad
跟住開價較高的agent job ad 照樣apply
跟住就會有姐姐打黎
之後就睇下佢有咩工介紹
介紹D 咩 gr??? to???? p??w 就話多謝,不過冇興趣
其他就google下睇下有冇伏
一年exp一轉工加5.4%叻仔
不過頭1年應該叫13,14k

如果第一年收13,14
你宜家應該20k
多1,2k其實對搭車食飯差好遠

其實辭職係一件好普遍嘅事
尤其係IT界

其實辭職係一件好普遍嘅事
尤其係IT界

比人炒都係

頭先仲騰哂雞

頭先仲騰哂雞

17k 係合理價格黎,放心,站硬就得

間公司垃圾啫
我舊年搵左幾份,全部叫over 20k
冇一間話我開得高,最多只會話budget唔夠出唔到咁多,最多俾到XXk
正常公司都唔會評論人地開得太高,會有種係度踩人係垃圾唔值錢既感覺

[
講果個agent 黎

幾時變到agent 都幫公司壓價

仆街不嬲係咁條友仲好高談闊論話你依個價難叫,又經驗少,又(泄)低d拿經驗... 間agent公司仲不時叫我update CV我彩你都on9 我自己搵又搵到

其實個agent賺就係賺一舊定額,唔關你叫價事,舉例p就5000,ap就8000咁,你做夠3個月,佢收到一半錢,做夠半年,就收足,壓你價佢唔會賺多啲,不過叫賤價,你愈快被人請的機會愈高,應該係

唔一定,視乎個agent點同間公司計錢

Agent出名仆街
Entry level根本冇必要經agent

頭先仲騰哂雞

頭先仲騰哂雞

頭先仲騰哂雞

大貓炒完一批
過一排又請返一批
好似係
毒撚辭職
隔離team:乜水 見過但無印象
毒撚辭職
隔離team:乜水 見過但無印象

我係咁呀
今日隔離走左個了

頭先仲騰哂雞

頭先仲騰哂雞

番startup分bouns 時 真係好和味

做過間startup 加果兩k都要呃呃氹氹拖鳩我
拖左9個月先加 然後過一個月即走

分左幾多

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞