it 界討論區:你咪又係一隻it 狗(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

你d 師弟真係多謝你唔少

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

你憑咩呀 又jumpy又嗌咁高
俾盡加1k

我宜家在間vendor做,跟的project已經有一段歷史,入到去主要做maintain同system support,sql咁,其實我比較想做development,係咪等做夠半年直接轉返出去好?

我同你做既野好似 但我in house
而家返左超過半年 我都開始搵緊新工了

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

俾盡加1k

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

俾盡加1k

早晨

我頂呀

我地好似好易入行咁

係幾易嫁,又唔洗攞牌

sorry我講錯野 我意思係 有無position岩我, 可以refer下比我apply 申利:sql基本野都識, inner join, 個d都學埋 香港搵野做應該學咩野language/skills

On9 ,你最值錢係你的mathematic knowledge/ intuition ,你揾it工只會龍游淺水遭蝦戲

可能佢maths讀唔黎先搵IT工?

Mathematic knowledg的IT 在香港又真係太淺水...

我math唔差, 但science你唔係最top係香港無出息。。。 自己對寫code又有興趣所以想試下搵IT

我頂呀

我地好似好易入行咁

係幾易嫁,又唔洗攞牌

sorry我講錯野 我意思係 有無position岩我, 可以refer下比我apply 申利:sql基本野都識, inner join, 個d都學埋 香港搵野做應該學咩野language/skills

On9 ,你最值錢係你的mathematic knowledge/ intuition ,你揾it工只會龍游淺水遭蝦戲

可能佢maths讀唔黎先搵IT工?

Mathematic knowledg的IT 在香港又真係太淺水...

我math唔差, 但science你唔係最top係香港無出息。。。 自己對寫code又有興趣所以想試下搵IT

it 不了

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

11k

俾盡加1k

同一份 不過年年resign

俾盡加1k

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

11k

俾盡加1k

係咪巴打本身好勁, resign就加夠人工比佢

俾盡加1k

係咪巴打本身好勁, resign就加夠人工比佢

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

11k

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

11k

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

11k

加油
我宜家在間vendor做,跟的project已經有一段歷史,入到去主要做maintain同system support,sql咁,其實我比較想做development,係咪等做夠半年直接轉返出去好?

巴打你係邊做邊搵定裸辭?
之前啲appraisal我有同上司提過,可唔可以轉另一條team,但啲野未firm,又唔知機會大唔大,所以我都係預備send cv,兩手準備

邊做邊搵呀
我果到應該轉唔轉team都係咁
而家都係每日keep住搵

之前啲appraisal我有同上司提過,可唔可以轉另一條team,但啲野未firm,又唔知機會大唔大,所以我都係預備send cv,兩手準備

邊做邊搵呀

我都睇緊我諗唔到入in-house 係等退休 我早左入去

邊做邊搵呀

我都睇緊我諗唔到入in-house 係等退休 我早左入去

我而家係inhouse , r 左屎忽個半月, 終於有少少野做
o
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞