it 界討論區:你咪又係一隻it 狗(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下見工前準備既野
1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

其實睇你見咩,大既佢都會叫你要帶d咩
細既佢睇完你cv就算架啦
你有profolio 咪帶埋
想問下見工前準備既野
1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

帶埋自己d Project(Cap screen), 其他證書

去之前了解下間公司做咩業務,諗家問佢地的問題
想問下見工前準備既野
1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

其實睇你見咩,大既佢都會叫你要帶d咩
細既佢睇完你cv就算架啦
你有profolio 咪帶埋

其實去到都要填form 不過照著抄寫得快d咁解
六月底台灣u fg
我想問我應該係台灣做番兩年再番黎定直接番香港做
有冇人有經驗可以分享比小弟聽
如果係台灣我應該叫38k twd

直接移民去台灣就係果面做

屌你仲留係香港受港女氣咩
38k係台灣都算得上係中產啦

你自己想在邊個地方發展先...
台灣出名殘價多野做, 香港叫好少少...
如果你想直頭住個面當然在個面搵喇... 但比著我都留台做1,2年睇下環境 唔得都叫有少少經驗再返香港
想問下見工前準備既野
1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

帶埋自己d Project(Cap screen), 其他證書

我D ON9學校PROJ做得好核突,都照cap
之後後面就cap backend d code
用ppt save as pdf 執一執個design之後SD CV 個陣SD埋比佢
想問下見工前準備既野
1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

fg怕死就帶多d

不過你應該問hr有咩要帶最好
想問下見工前準備既野
1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

我D ON9學校PROJ做得好核突,都照cap
之後後面就cap backend d code
用ppt save as pdf 執一執個design之後SD CV 個陣SD埋比佢

根本FG冇野輸 有好過冇
想問下見工前準備既野
1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

帶筆,我次次都唔記得帶
想問下見工前準備既野
http://1.cv
2.學歷證明
3.工作證明
4.證件相

係唔係就夠?

帶筆,我次次都唔記得帶

Thanks
我覺得自己唔係一個好既developer, 點先可以令自己更強?
我覺得自己唔係一個好既developer, 點先可以令自己更強?

點令到你覺得唔好?
覺得自己寫的code唔好?
覺的識的technical野少?
諗野唔夠全面?

點令到你覺得唔好?
諗野唔夠全面?

識既technical唔夠全面,諗野都差D

點令到你覺得唔好?
諗野唔夠全面?

學拆細個問題先

點令到你覺得唔好?
諗野唔夠全面?

學拆細個問題先

我覺得咁 技術依家野日日都有新野 用到先會去了解下, 咁另一方面諗野其實成日講design 我又覺得好難完美 靠的係自己瀨屎的經驗...
六月底台灣u fg

如果你想直頭住個面當然在個面搵喇... 但比著我都留台做1,2年睇下環境 唔得都叫有少少經驗再返香港

我獨仔好難直接落地生根
屋企人比較想我番香港
不過台灣唔做番357年都好難有20k hkd up
真係好矛盾
仲有個台灣女朋友都唔知帶唔帶番香港好
六月底台灣u fg

我獨仔好難直接落地生根
屋企人比較想我番香港
不過台灣唔做番357年都好難有20k hkd up
真係好矛盾
仲有個台灣女朋友都唔知帶唔帶番香港好

台灣近近地咪算好
就算多d兩邊飛,時間金錢同體力都afford得到
in你果個撚識睇咩
識睇果d又要時間pick up
你估大陸咩
Robert Walters D工上面個價係咪真架
有D做developer成900k-1m一年
雖然個描述睇落真係似一個人做幾樣野
六月底台灣u fg

台灣就直接讀埋master 係果邊做一兩年再跳

係台灣你冇master degree 係手係好難同其他fg 競爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞