it 界討論區:你咪又係一隻it 狗(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實code9 而家degree FG 係咪出到17定18k?

白紙18k 識少少21k

又高左

好似每個月都加人工咁

At least 16k 第時叫價唔高 ,比人炒冇錢洗唔好怪人

舊年個means 係十六k , 今年個means 應該係十七k , 十六k 係底線

如果寫web既話 即係php asp果d
個價係咪要叫低d???

又高左

好似每個月都加人工咁

At least 16k 第時叫價唔高 ,比人炒冇錢洗唔好怪人

舊年個means 係十六k , 今年個means 應該係十七k , 十六k 係底線

個價係咪要叫低d???

java 都有web , 咪又係呢個價
家陣寫web application唔係p 呀

又高左

好似每個月都加人工咁

個價係咪要叫低d???

唔好聽人講講咩寫web低人工啲, 而家好多公司有啲system 都係web application 黎

又高左

好似每個月都加人工咁

個價係咪要叫低d???

唔好聽人講講咩寫web低人工啲, 而家好多公司有啲system 都係web application 黎

老實講寫web好空泛
google請你叫唔叫寫web,
facebook請你又叫唔叫寫web
香港係咪無分咩front 同backend ?

有啲公司有分,我而家果度就一腳踏, backend 當front end 用

有啲公司有分,我而家果度就一腳踏, backend 當front end 用

而家唔係好興Full Stack 架咩,乜差都一條友做哂就岩啦
腦細又可以出少啲錢

而家唔係好興Full Stack 架咩,乜差都一條友做哂就岩啦
腦細又可以出少啲錢

fullstack好撚貴
1,2年exp fullstack起碼25k起跳

腦細又可以出少啲錢

我見啲公司,請BACKEND 又係咁多錢,Full Stack 又係咁多

腦細又可以出少啲錢

我見啲公司,請BACKEND 又係咁多錢,Full Stack 又係咁多

在香港有鬼分咩 乜乜engineer,programmer, developer 識打code唔理你架喇 有時design都做埋

腦細又可以出少啲錢

咁25k請唔請到一個front一個back
其實BACKEND都有D工具可以砌到個入得眼既FRONT既 但真係做撚死自己
人地BAT
FRONT又十幾TEAM
BACK又十幾TEAM
HK

腦細又可以出少啲錢

咁一個fullstack唔通又可以用1個鐘做到2個鐘既野咩
inhouse請一個萬能工具人就得
真係vendor/software house其實唔抵
其實BACKEND都有D工具可以砌到個入得眼既FRONT既 但真係做撚死自己

其實backend人好少話會完全唔識frontend
差在整得幾快幾靚咁解
如果夾硬逼佢地去做frontend,整出黎都唔失禮人
不過以我所知做backend既多數係因為憎frontend,而唔係唔識做
其實code9 而家degree FG 係咪出到17定18k?

又高左

好似每個月都加人工咁

個價係咪要叫低d???

web反而高
你唔係以為整web求其連個db
有野出就搞店
整到界面靚一靚拎A
學校果d project嘛

出面既web application
要用埋framework
同一d report library出數據用來分析
睇黎今日啲人好亡

屌佢老味 d野下星期上 班撚屌 改又唔早講 又話要test test你老老母臭化咩

一撚樣
班傻閪以為咁下制就得
早晨
早晨

又一日
睇黎今日啲人好亡

屌佢老味 d野下星期上 班撚屌 改又唔早講 又話要test test你老老母臭化咩

一撚樣
班傻閪以為咁下制就得

而家d project多到冧哂檔,個package又好難請人。我覺得自己中左伏,等機會轉工

腦細又可以出少啲錢

咁一個fullstack唔通又可以用1個鐘做到2個鐘既野咩
inhouse請一個萬能工具人就得
真係vendor/software house其實唔抵

Division of labour
個個都好忙 夾定架?
係JIJIS 報親多數都有得見
係JOBSDB報多數都唔撚理我
係咪正常
利申垃圾17FG
係咪正常
利申垃圾17FG

可能係cv 問題,又或者係expected salary 問題
係咪正常
利申垃圾17FG

可能係cv 問題,又或者係expected salary 問題

jijis預左你白紙大學生,期望落差冇咁大掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞