it 界討論區:你咪又係一隻it 狗(8)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
我宜家在間vendor做,跟的project已經有一段歷史,入到去主要做maintain同system support,sql咁,其實我比較想做development,係咪等做夠半年直接轉返出去好?

我同你做既野好似 但我in house
而家返左超過半年 我都開始搵緊新工了

巴打你係邊做邊搵定裸辭?
之前啲appraisal我有同上司提過,可唔可以轉另一條team,但啲野未firm,又唔知機會大唔大,所以我都係預備send cv,兩手準備

邊做邊搵呀
我果到應該轉唔轉team都係咁
而家都係每日keep住搵

我都睇緊我諗唔到入in-house 係等退休 我早左入去

我而家係inhouse , r 左屎忽個半月, 終於有少少野做
o

我R左成年屎忽

玩野咩 11k
11k我做文員仔唔好?
唔知價唔好累街坊啦

你d 師弟真係多謝你唔少

11k

加油

我地好似好易入行咁

係幾易嫁,又唔洗攞牌

sorry我講錯野 我意思係 有無position岩我, 可以refer下比我apply 申利:sql基本野都識, inner join, 個d都學埋 香港搵野做應該學咩野language/skills

On9 ,你最值錢係你的mathematic knowledge/ intuition ,你揾it工只會龍游淺水遭蝦戲

可能佢maths讀唔黎先搵IT工?

Mathematic knowledg的IT 在香港又真係太淺水...

我math唔差, 但science你唔係最top係香港無出息。。。 自己對寫code又有興趣所以想試下搵IT

係我就讀個ml mphil再apply us PhD

我頂呀

我地好似好易入行咁

係幾易嫁,又唔洗攞牌

sorry我講錯野 我意思係 有無position岩我, 可以refer下比我apply 申利:sql基本野都識, inner join, 個d都學埋 香港搵野做應該學咩野language/skills

On9 ,你最值錢係你的mathematic knowledge/ intuition ,你揾it工只會龍游淺水遭蝦戲

可能佢maths讀唔黎先搵IT工?

Mathematic knowledg的IT 在香港又真係太淺水...

我math唔差, 但science你唔係最top係香港無出息。。。 自己對寫code又有興趣所以想試下搵IT

你識果堆野 應該唔會搵到
除非你11,2K都做
我宜家在間vendor做,跟的project已經有一段歷史,入到去主要做maintain同system support,sql咁,其實我比較想做development,係咪等做夠半年直接轉返出去好?

我同你做既野好似 但我in house
而家返左超過半年 我都開始搵緊新工了

巴打你係邊做邊搵定裸辭?
之前啲appraisal我有同上司提過,可唔可以轉另一條team,但啲野未firm,又唔知機會大唔大,所以我都係預備send cv,兩手準備

邊做邊搵呀
我果到應該轉唔轉team都係咁
而家都係每日keep住搵

我都睇緊我諗唔到入in-house 係等退休 我早左入去

我而家係inhouse , r 左屎忽個半月, 終於有少少野做
o

我R左成年屎忽

我上面個個俾哂啲野我做
然後自己R 屎忽
AGENT話我應該叫13K

間公司可能比16K,Agent 叫你叫13K
咁佢咪可以坐定定每個月收你3K囉

你同佢講,我應該唔比生意你做,過主啦,8婆

btw 巴打 ugard 定hd, 搵啲咩工

17u grad 搵P仔做 叫17K俾人話我高

呢啲情況係經agent出糧先會有?

你憑咩呀 又jumpy又嗌咁高
俾盡加1k

同一份 不過年年resign

係咪巴打本身好勁, resign就加夠人工比佢

17k 係合理價格黎,放心,站硬就得

唔一定,要睇計錢方式

唔一定,要睇計錢方式

唔一定,要睇計錢方式

即係點?

間公司垃圾啫
我舊年搵左幾份,全部叫over 20k
冇一間話我開得高,最多只會話budget唔夠出唔到咁多,最多俾到XXk
正常公司都唔會評論人地開得太高,會有種係度踩人係垃圾唔值錢既感覺

間公司垃圾啫
冇一間話我開得高,最多只會話budget唔夠出唔到咁多,最多俾到XXk
正常公司都唔會評論人地開得太高,會有種係度踩人係垃圾唔值錢既感覺

講果個agent 黎

間公司垃圾啫

講果個agent 黎

幾時變到agent 都幫公司壓價

咁快 加油

?$

?$

咁快 加油

?$

無做爛市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞