[多謝拿姆,多謝沙比] 德甲討論區5

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
同埋可唔可以唔好成日話咩拜迷喺度圍爐,你地多蒙特fans就係
唔該照顧下其他球會嘅fans,成日話人地圍爐,根本就係你自己視野峽窄

每次到呢個狀況我都覺得好撚老尷
有時真係想話自己捧史特加算
btw不來梅 漢堡 04都有留意
其實上面4隊我都感覺ok

多蒙特fans憎拜仁拆骨,我明
佢地要睇拜仁歐戰收皮而心涼,我無話可說
但成撚日話呢度係拜仁fans圍爐,我覺得真係好撚唔尊重

德甲討論區5

留低粒膠做咩鳩?

依家用咁都要管?

咁你齋講句嘢又無其他point,咪問你做咩鳩囉
拜狗圍爐只不過係拜狗睇完波嬲得濟訓唔著姐
平日德甲雲達漢堡利華04加柏手足咪出返黎

連登其實多左好多其他隊fans 而家連恩高都有fans
好過高登個陣啦 一個月都推唔到一個post
而家2個禮拜一個post啦

以前好似得拜同利華fans
依邊我地d利華手足唔見曬咁 但多左雲達漢堡fans,連加柏04都有fans入駐
最勁一定係恩高fans

而家反而唔見哂利華fans 寧妹冇過連登?
雲達wotamin巴 舒哈夫巴 漢堡 漢堡fans巴不嬲高登見過佢地
我記得佢地架

坦白講真係技不如人,不過搏盡無悔,雖然已經為xabi同lahm留下生涯遺憾

上三季我認同,但今季我覺得,唔係球證場波唔會咁

上季對馬體會係冇運 我唔覺得係技不如人
今場就真係motm球證 蝗打多4個

今年拜仁真係差左好多,上年係真係好close
坦白講今年睇左咁多場,我地永遠靠利雲,記唔記得開季個陣利雲傷左真係靠kimmich入波,costa除左黎到個上半季狀態神勇之後都收皮,coman無經驗,2R又開始慢,vidal成日雷,今年我滿意嘅得後防,利雲同2R
差D唔記得講muller,佢今年真係.....
平心而論今場我地真係踢得差,真係無製造過入球機會,個兩球都係人地犯錯
望就望下年重組成功

其實講真既 我都好想拜可以拎番次歐聯冠軍 但德甲未夠班呢
你講到話重組 好希望2R退之後幾年唔係買我Dembele同Pulisic
多迷唔鐘意拜其中一個主要因素係唔想多變做拜仁二隊姐

下年好似唔會買啦 仲夠膽買咩

買左賀記2個啦
不過拜仁真心用多d德國仔青訓啦

唉,廠長入冊個幾年係斷層 依家佢返黎一定可以搞返好青訓
依家最緊要買下人
至於老化呢個唔太擔心,今場打賤種正選平均年齡30歲破左紀錄
好在德國佬唔似意大利佬唔識退(不過又早得濟 )
下年老野得返2R
Btw多謝拿姆
近年德國其中一位領袖

咁就最後一場歐聯
同埋可唔可以唔好成日話咩拜迷喺度圍爐,你地多蒙特fans就係
唔該照顧下其他球會嘅fans,成日話人地圍爐,根本就係你自己視野峽窄

每次到呢個狀況我都覺得好撚老尷
有時真係想話自己捧史特加算
btw不來梅 漢堡 04都有留意
其實上面4隊我都感覺ok

多蒙特fans憎拜仁拆骨,我明
佢地要睇拜仁歐戰收皮而心涼,我無話可說
但成撚日話呢度係拜仁fans圍爐,我覺得真係好撚唔尊重

德甲討論區5

個post新開 又唔係德甲match day
歐聯唔講拜仁你同我講不來梅咩

多蒙特今晚唔洗踢?
言下之意 德甲=拜
咁你贏晒啦

心理學大師,場波岩岩完講多幾句又唔得
今晚先到多仔咁你而家講咩啫
況且我地都表晒態話撐多仔啦

依邊我地d利華手足唔見曬咁 但多左雲達漢堡fans,連加柏04都有fans入駐
最勁一定係恩高fans

雲達wotamin巴 舒哈夫巴 漢堡 漢堡fans巴不嬲高登見過佢地
我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來
雲達fans 好似黎左呢邊活躍好多

坦白講真係技不如人,不過搏盡無悔,雖然已經為xabi同lahm留下生涯遺憾

上三季我認同,但今季我覺得,唔係球證場波唔會咁

上季對馬體會係冇運 我唔覺得係技不如人
今場就真係motm球證 蝗打多4個

今年拜仁真係差左好多,上年係真係好close
坦白講今年睇左咁多場,我地永遠靠利雲,記唔記得開季個陣利雲傷左真係靠kimmich入波,costa除左黎到個上半季狀態神勇之後都收皮,coman無經驗,2R又開始慢,vidal成日雷,今年我滿意嘅得後防,利雲同2R
差D唔記得講muller,佢今年真係.....
平心而論今場我地真係踢得差,真係無製造過入球機會,個兩球都係人地犯錯
望就望下年重組成功

其實講真既 我都好想拜可以拎番次歐聯冠軍 但德甲未夠班呢
你講到話重組 好希望2R退之後幾年唔係買我Dembele同Pulisic
多迷唔鐘意拜其中一個主要因素係唔想多變做拜仁二隊姐

下年好似唔會買啦 仲夠膽買咩

買左賀記2個啦
不過拜仁真心用多d德國仔青訓啦

yes希望發掘到多d青訓產品啦
一味買買買真係唔係路
雖然依家one club player真係買少見少

最勁一定係恩高fans

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

其實我覺得不來梅香港有好多fans
拜多04之後應該到佢地

可唔可以話我知最後多仔晉級定出局?
根本開個德甲post就係柒,就好似開西甲post你要鍠同疤一齊理性討論?

on9,唔咁樣開咁其他球隊fans點算?自己開自己推?

咁post名最好括住德超勿入,如果我開個西甲post我都會禁止西超班迷入,而家變左你班拜仁係度圍爐取暖

凍檸巴同車文晶係拜仁fans?
根本開個德甲post就係柒,就好似開西甲post你要鍠同疤一齊理性討論?

咁post名最好括住德超勿入,如果我開個西甲post我都會禁止西超班迷入,而家變左你班拜仁係度圍爐取暖

啱啱拜狗場波完左哭波喪都唔得
等返聯賽其他隊fans自然會上水
定你覺得其他人會熬夜睇拜仁點輸

文晶巴唔是拜迷咩

最勁一定係恩高fans

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

拜多04之後應該到佢地

早年成績唔差
我第一隊睇+識嘅德甲波都係雲達

我叫班雲達、漢堡、利華球迷半夜起身陪我睇拜仁,之後唔撚準訓,要陪我地講波、討論下降班區形勢講到天光,然後再返工,咁先唔叫圍爐呀?

文晶巴唔是拜迷咩

我是拜狗

文晶巴唔是拜迷咩

文晶巴應該拜迷
我記得既係 而家04迷2定3個 加柏迷1個 恩高1個 漢堡1個
不來梅 最少2個 科隆迷半個 利華 狼堡唔肯定 我例外啦

文晶巴唔是拜迷咩

我是拜狗

sorry,睇嚟我撈咗你同另一位user

最勁一定係恩高fans

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

拜多04之後應該到佢地

早年成績唔差

個陣tbb日日播個幾隊 其實我都有好感
04 漢堡 不來梅 史特加
不過到真係睇波先鐘意左多仔

最勁一定係恩高fans

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

拜多04之後應該到佢地

早年成績唔差

me 鍾意拜狗因為某位30出頭叫退休嘅右閘

最勁一定係恩高fans

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

拜多04之後應該到佢地

早年成績唔差

拉芬拿?

最勁一定係恩高fans

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

拜多04之後應該到佢地

早年成績唔差

睇你個名都知
頂不來梅 漢堡快d打番以前咁啦 好期待
同埋史特加升番上德甲就好

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

拜多04之後應該到佢地

早年成績唔差

拉芬拿?

最勁一定係恩高fans

我記得佢地架

艾達同寧妹好少入來

拜多04之後應該到佢地

早年成績唔差

坦白講睇多好過睇拜
多入D波靚到呢,有組織有反擊
相反拜仁D入波就......
唔係搞事
不過如果可以開個拜post 圍爐
呢邊變返真。德甲中立post
會睇得開心啲
始終你地冇地方去
啲pro-bayern 既comment 就係晒度
間唔時見到大半都講拜
咁其他迷(特別係多)就感覺奇怪

始終你地人都唔少而家
可能出面仲有啲非德撚既拜迷想傾
真係有心傾德甲 睇多個post 應該都唔難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞