[多謝拿姆,多謝沙比] 德甲討論區5

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
《踢球者》的報導稱,拜仁慕尼黑有意今夏求購阿森納前鋒桑切斯。

歐冠出局讓拜仁鋒線上的問題暴露無遺,首回合萊萬因為肩傷傷停,穆勒被迫去踢中鋒,效果顯然非常差,而拜仁在冬窗也沒有考慮過為萊萬找個替補,這次德甲霸主或許會有所行動了。
該報導稱,首先拜仁希望為萊萬簽下一名合適的搭檔,拜仁並不一定需要簽下一名傳統的中鋒,他們可以選擇一名能夠在萊萬身邊提供幫助的攻擊手。
阿森納前鋒桑切斯進入到了拜仁的視野,桑切斯與阿森納的合同將於2018年6月到期,目前雙方還沒有就續約達成一致。報導認為,鑑於桑切斯的合同還剩下一年就將到期,因此球員的轉會費可能會在2500萬—3000萬歐元之間。
如果回家可以帶埋沙基利翻來就好了
一定勁過高文

沙傑利咪同杜格拉斯差唔多
同埋2R一日唔退晒,班細都上唔到位

個人覺得sane最好,又後生又勁,不過佢去咗曼城

當初買唔買到又好難講既
最慘係杜格拉斯、高文估唔到咁快d路數就比人睇通晒
而家買咩人都好煩惱
高文就應該留既,杜格拉斯就唔可以話唔得,但衰在個經理人就多咀
老老豆豆唔係幾想鳩美斯返嚟,又要佢打後備好似唔太尊重佢咁,何況我唔認為安76會好似鍾克咁識用佢
不如簽hunter好過啦,橫掂佢季尾都自由身

新聞話佢想爭世界盃個前鋒位
所以過拜仁,不了
9美斯係咪會回家

我係佢留係狼堡咪幾好
維度爾在對緬恩斯賽事後,收到了妹夫在家鄉聖地亞哥駕車時,光天化日下被槍手連開多槍!當送往醫院時證實頭部中槍身亡消息。拜仁中場因此或會缺席德國盃四強比賽。

rip

好撚慘
不過成日覺得個admin啲中文1999

香港拜仁個會長就出名柒架啦

天X?

所以我唔會JOIN香港個拜仁FANS CLUB

留名聽故

無乜故架喎,佢係由大事至小事都持續性地柒架喎
其實鳩層唔怕瘀呢,咪去買返文素基治返黎囉
老老豆豆唔係幾想鳩美斯返嚟,又要佢打後備好似唔太尊重佢咁,何況我唔認為安76會好似鍾克咁識用佢

巴打點睇安76既拜狗

講戰術,安76同哥師根本差一皮,尤其係進攻方面,只係單靠利雲、艾簡達拿同2R個人能力去進攻
而且安76用人比哥師保守好多
但我認為可以慢慢睇下安76下季點用人,特別係無咗拿姆沙比,會唔會改變唔踢343呢,而且佢應該要幫梅拿搵返個合適位置
近幾個教練嚟講,用梅拿用得最好係V92,4411/451嘅陣式真係最適合梅拿踢

但老老豆豆,我覺得安76玩多兩三季都係會收皮,因為佢一能可以幫隊波守成,而唔係創新,2R呢一代完全引退之後,拜仁遲早會弱返
其實鳩層唔怕瘀呢,咪去買返文素基治返黎囉

一於用kimmich打前鋒啦,咩位都打得咁滯

巴打點睇安76既拜狗

講戰術,安76同哥師根本差一皮,尤其係進攻方面,只係單靠利雲、艾簡達拿同2R個人能力去進攻
但我認為可以慢慢睇下安76下季點用人,特別係無咗拿姆沙比,會唔會改變唔踢343呢,而且佢應該要幫梅拿搵返個合適位置
近幾個教練嚟講,用梅拿用得最好係V92,4411/451嘅陣式真係最適合梅拿踢

但老老豆豆,我覺得安76玩多兩三季都係會收皮,因為佢一能可以幫隊波守成,而唔係創新,2R呢一代完全引退之後,拜仁遲早會弱返

我自己覺得呢,鳩層唔可以用對哥狗果套對76
哥狗有自己一套理念,鳩層會放一定自由度比哥狗
但76唔同嘛,76不嬲都係老細比手牌你,然後叫76死都同我死掂佢
所以就睇下季鳩層比一手咩牌76
同埋私下屌下76叫佢唔好出死2R啦

巴打點睇安76既拜狗

我自己覺得呢,鳩層唔可以用對哥狗果套對76
哥狗有自己一套理念,鳩層會放一定自由度比哥狗
但76唔同嘛,76不嬲都係老細比手牌你,然後叫76死都同我死掂佢
所以就睇下季鳩層比一手咩牌76
同埋私下屌下76叫佢唔好出死2R啦

agger,就要睇下漢尼斯會唔會又干預好多戰術排陣同買人了
以前希斯菲特、我都係聽三巨頭支笛而又取得成功,唔知今次安76得唔得啦
其實我覺得要買一個前場攻擊手+ 1-2個邊路
咁睇下季拜仁其實係兩老以外可以做到3511/ 4321聖誕樹

尤其係聖誕樹其實個人覺得目前拜仁人腳有d似當年米蘭
利雲=舒夫真高
梅拿=恩沙基?(唯一問題係梅拿轉唔轉到型同進化)
維度 堤亞高 查馬 = 施多夫 派路 加度素
買個勁人黎做卡卡個角色其實未必唔可以打安仔摯愛嘅聖誕樹

利申9up
Joachim Löw says Werder Bremen striker Max Kruse is a candidate to play in this summer's Confederations Cup

認真定齋up
Joachim Löw says Werder Bremen striker Max Kruse is a candidate to play in this summer's Confederations Cup

認真定齋up

選佢打世界盃再講啦
洲際盃,狗也不屌
洲仔盃冠軍好似好邪
屌奶星馬連贏左聯賽冠軍
17場,12次正選,4球2助攻
18/19球季開始德甲用返DerbyStar比賽足球

認真定齋up

選佢打世界盃再講啦
洲際盃,狗也不屌

洲際盃之前仲有無國際賽
18/19球季開始德甲用返DerbyStar比賽足球

有咩咁特別

認真定齋up

選佢打世界盃再講啦
洲際盃,狗也不屌

洲際盃之前仲有無國際賽

應該無啦掛?
仲有咪踢撚死班球員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞