咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
其實御前比武應該對五條家好不利
東堂打花御嗰時淨係用虛式都打咗條坑出嚟
御前要就住嚟用 又冇得長距離瞬移
相反影法師應該除咗八握劍都唔洗就住嚟用
一下虛式都差啲殺到花御咁八握劍對當家黎講都未必係咁危險

如果係想引導讀者去諗錯嘅方向
就會同伏黑諗嘅一樣
所以我估可能係當時為咗打低八握劍而唔小心波及到啲皇親國戚然後處死
又或者係要保護身後啲人先會死

btw 既然天皇知道咒術界咁咪即係咒術界啲高層好可能係政府嚟 伊地知佢哋都好可能係公務員
虛式唔係咁易用到 連知都唔係好多人知
可能個當家連反轉術式都用唔到
假設御前比武無術式直播
唔好話虛 反轉術式
連正常既蒼都好難用到
我記得有一話係講55555係自己簡化左個手印
可以單手結印,先睇落好易
分分鐘以前個當家出招蒼都好似火影結印咁
55555寫埋AUTO篩選既無下限 CLS的
宿儺係唔係食人咒力拎人術式
咁無人話個比武形式係上擂台咁既
可能個場地好撚大呢 可能拎個山頭出來做場地呢
第八話
宿儺招技係煮嘢食應該無錯

第九話
惠之前打宿儺走投無路已經諗過開八握劍
重睇先發現宿儺開領域果下 佢本人竟然係喺領域出面
我就咁睇
佢當時係身處係特級個生得領域到(未完成嘅領域
加上宿儺自己未係完全狀態
可能唔夠咒力展開完整領域,或者冇必要展開完整嘅領域
你可以將座野當係火山頭領域入面d火山咁
只係造型物/術式具體化咁同伏黑領域黑水差唔多
但其實佢無講到個陣個當家識反轉術式 可能出唔到芷
純粹回顧返,淨負評無討論,定我睇漏啲咩位,有無巴打指點下
冇負皮你,招技前面有巴打講左日文黎唔關煮野事
又火又斬都似係廚師

諗起火山頭
調伏儀式打輸左就要死?
惠依家假死緊
條友死左 惠點解會死?
我諗應該類似online game 打副本
副本入面參加者團滅先叫死晒
而家條垃圾未死,宿儺硬闖幫惠復活
再幫手解任

利申鳩噏
咁宿儺係咪即係千鳩幾年前煮飯煮得太好食所以死左都會變成咒物
我都係見到樓上巴打講先覺似,點知睇漏原來一早講咗唔關事
啲人仇恨同妒忌佢煮得好食
睇咗好多次都唔太明
究竟乙骨有冇用過術式
就咁睇又似係純粹咒力溢出再靠束縛操縱咒靈, 而術式係黎自咒靈本身

同埋宿儺同里香一樣都係死後變咒靈
如果死後變咒靈係要術式先做到, 乙骨之後一定同宿儺有戲份
夏油叫佢係詛咒女皇, 有可能係當時夏油見過既最強詛咒
55555 都覺得強
乙骨既咒力大到咩程度

係唔係因為係日本第一怨靈後代
佢d咒力運用係可以好似咒靈咁
宿儺唔係咒靈亦冇變咒靈
宿儺唔係咒靈亦冇變咒靈
宿儺唔係咒靈亦冇變咒靈
重要的說話要說三次
宿儺死後係化成咒物
而家係受肉體,同咒靈係兩回事

乙骨暫時未交代
芥見懶得諗都可以話模仿就係乙骨嘅術式
里香唔係因為死左變成咒靈
係乙骨咒力太強拒絕里香死亡而導致佢變成詛咒
咒術初期有講過詛咒嘅形成好簡單
只要集合人嘅負面能量就可以
再後來提及詛咒形成係因為一般人都會流出咒力
所以咒力強+負能量強=超強詛咒
同術式無關
人為詛咒目前應該得宿儺同九相圖
重睇左次
最新幾話 火山頭完全係呢野既強弱指標
火山頭分別同55555同15隻手指既宿儺(佢總數係20, 75%既實力) 打過
兩邊都係玩
一邊就一下都打唔中 仲要玩夠就秒
一邊就企定定任打完 , 眼罩都無除單用拳頭打到還唔到手 , 再邊教學生邊秒殺
但係火山頭秒到一級術士
55555同15隻手指既宿儺 >>>>>> 特級咒靈 >>>> 一級術士

仲有側面講埋 夏油既實力
同樣作一個特級術士 每次表現都好似唔勁
但夏油既實力係打得贏特級 放比冥冥玩果隻 都要打羸先收到
佢個人係可以無限食 只要打羸
佢儲儲埋埋一次放 , 人類既特級得 3條友
基本無左55555 = 佢玩哂
佢最大弱點只係佢個主體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞