咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
佢招技太屈 一中就收皮
次次開到領域都話已贏
睇劇情走向應該虎仗殺佢啦
機械丸用簡易領域破左叫型
btw機械丸可以留左 4支簡易領域
係咪即係可以咒具化簡易領域
但係同fate隻lancer一樣 講到支槍一刺一殺 但係次次都剩係隊自己先一刺一殺
真人就未試過響領域之內殺到人
打七海比宿儺搞
打機械丸比簡易防左
估唔撚到咁發展
以為對硬假油同縮灘添
不過咁樣既結尾都幾合伏黑老豆個風格
浪子,隨風
見到自己個仔仲係跟自己名應該係好安慰選擇了結自己
老豆好撚野
不過之前無講得咁清楚, 硝子應該係世上唯一可以用反轉術式醫人既術師
我都覺得咁樣收場都好

好過一味打,跟住俾宿儺收皮
其實佢老豆咁勁,點解要做壞人
協助嬋院家肯家做到2當家,洗鬼周圍接job, 仲要搞到妻離子散
你望下真希咪知點解
佢勁過真希好多喎
肉體上既極致
因為術師嘅世界
術式同咒力先係一切你冇術式話鬼知你
呢個都係爸爸黑同埋真希離開禪院家嘅理由咋嘛
有術式就算你術式廢都冇所謂,可以靠咒力/體術搭救
但冇術式就真係乜都冇,所以禪院家而家先會連廢物真依都唔肯放手
禪院家淨係care術式嘅傳承
無術式=垃圾
就算佢肯留低禪院家都唔要佢啦
俾55555收皮果次就講咗,根本佢最緊張個仔
今話賣仔嗰度其實都顯示
伏黑爸同禪院家對術式價值嘅落差比伏黑爸自己想像中大
伏黑喺呢個咒術同血統至上嘅環境成長
依然要伏黑呢個姓而唔係改姓禪院
觸動到伏黑爸
真人堅係仆街仔黎
殺順平之餘仲陰埋佢阿媽

錦就被滅門左
想睇佢比55555或者宿攤屌打
伏黑定禪院應該係五條嘅關係
因為五條同佢講如果去左禪院,佢家姐係一定唔係幸福
所以就將一切交比老師處理
爸爸應該係愛個仔啦,如果唔係都唔會由將伏黑交俾禪院改做託付俾55555
雖然覺得禪院家係垃圾堆,但只要有術式係身就可以有靠山=伏黑可以係禪院家安全立足
但最後臨死前又將伏黑託付俾55555,應該就係覺得伏黑有更好出路先咁做
雖然出場時間好短,但爸爸個劇情寫得好深刻

伏黑到最後睇黎都係認唔出老豆,可能「人渣老豆」呢個印象會跟足一世
如果當家冇死佢可能會問返當家係邊個黎
首先要冇死
咁多話呢段父子情寫得好好

簡短易明
但又描繪到老豆對個仔既愛
仲有乙骨
搞多次人氣投票老豆衝唔衝到上前5
同魔劣一樣 不被承認既外掛佬
真希唔出走留係禪院家係去掃地架咋
今集有句 惠就交給你了 係咪死前同55555講個句
我覺得可能係惠呀媽同佢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞