咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
就算係前者都好,唔覺呢隻野威脅到55555
未係完全體既宿儺都咁老定
就算大家都係六眼都應該55555勁好多
一隻式神緊係無用,但加埋一個本身五五開嘅人一齊夾尻無下限六眼就好難講

不過同意你講法,對住當年嘅無下限六眼可能有用,但對依家個天花板555555就肯定好似宿儺咁,試味咋
懷疑得少部份人知係得六眼持有者先知
單有無下限都冇用,與其有術式就比佢地知但用唔到不如唔比佢地知
廢時增加情報外流風險
但有六眼可能可以靠六眼cpu黎試run
無得話夾就夾,隻野係無差別攻擊

伏黑老豆輕鬆殺埋無傷喎
只係55555覺醒咗反轉術式先輸返轉頭
用左足足3日去削弱五條嘅精神再加神裝都算輕鬆咩
削弱五條嘅精神作用大唔大真係唔知
但至少證明老豆贏面已經大其他人好多

同埋結果證明佢有呢個優勢直頭可以無傷解決55555
咁計既話佢就算冇呢個優勢, 至少就算殺唔到, 全身而退都唔係難事
而且就咁睇, 如果冇夏油救, 55555應該一開波偷襲個下就死咗
咁睇既話真係算得上係輕鬆

另外神裝都只係正面上個時用
一開始都冇用到
而且計落遊雲都係5億, 以55555既懸賞金黎講, 神裝真係可以輕鬆借到手

btw咁樣諗返
點解伏黑老豆咁撚on9唔收多啲
明明連55555都夠能力殺埋
殺55555應該好賺過殺條女多多聲
岩岩翻睇真人打機械丸
其實真人既能力係咩
但冇條女要保護,55555就少好多破綻
好難計
你個前提係爸爸黑偷襲成功
但冇削弱五條精神嘅話爸爸黑偷襲成功機會又會有幾大
佢殺五條個次講緊係五條三日都冇訓過冇解開過術式
咒力、精神、甚至腦細胞都可能死唔少
咁你話,削弱五條精神作用大唔大
老豆殺到佢係因為佢自己係物理異常+咒具先殺到佢姐
術師點會咁易傷到無下限 BTW上一代六眼實力勁唔勁又係另一回事 

殺55555 果陣
55555 仲係一個連赫都未出到既普通六眼+無下限
佢翻生果陣 係比老豆捅到開左竅
醒覺應該係呢個意思
六眼+無下限 未係無敵
只係醒覺55555 先係
五條悟細細個個陣就已經嚇到班詛咒師唔敢再亂黎
一般黎講六眼+無下限(抑制力)其實已經夠無敵
你打到個名變六條 5
其實55555已經示範咗六眼+無下限都可以有明顯分別
所以當年用影法術條友攬炒到前六眼+無下限都唔奇
依套野啲設定真係唔係咁易睇明
深撚到啲招式
今集痴撚線
未試過一話會咁多人討論
知道大概就好簡單
但要深究到可以做到咩程度就可以好複雜
因為將頭十話八握劍伏筆解開之餘
仲提及到上一位六眼+無下限
自然又可以戰戰力
……似乎 宿儺 打埋 八握劍 之後就會退場﹖
第2次睇117話,佢剎有介事咁同 裏梅 講「再會了」。

另,裏梅 係乜水﹖
完全無印象……謝。
有集 火山頭 假夏油 真人 個班人 係沙灘到吹水時 佢有出場 但好似無咩點講野
其實都出過幾次場架喇
不過都係好神秘未講佢係邊個
基本上都唔知佢UP咩
55555 D招次次好用心講解一次都係明明地囉
不過正所謂因為是55555,你話點未點囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞