咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
其實睇返 作者想誤導以為依隻野勁到可以同6眼睇齊
但明顯宿儺係睇中伏黑既其他能力 唔係睇中依隻野
而依個俾宿儺睇中既能力可能先係同6眼同歸於盡既原因
宿儺應該係想伏黑調伏到十件神寶再用自己術式吞噬(如果宿儺術式真係同食有關)
佢本身就係想同馬尾佬同歸,所以唔算浪費嘅
十種影法術又幾得意
好似打機咁一隻一隻咁挑
又可以叫人幫手補底
有五條幫手既真係想挑邊隻就邊挑
試晒啲攻擊模式 術式 慢慢諗計練習打都得
叫人幫手 唔可以收伏
好撚正
點解御三家加茂家個祖傳術式特別廢咁,
就算係特級咒靈九相圖個大哥用落都唔勁,
定有勁招未用
惠之前講過個式神被完全破壞就冇左,
會召過隻新嘅,
係咪姐係代表每個系列都有強弱之分嘅式神
式神應該本身有好多種,係由式神使任揀嚟收伏?
之前順平,回憶篇夏油打個阿伯,仲有陀艮
用既都係唔同既式神
應該係跟術式有關,唔會任揀啦,
條件都唔同
公開術式嚟攬炒真係痴撚線
其實宿灘係咪唔係咒靈黎
唔係話係真實存在過既人咩
可能係sp
係咪即係要調伏到隻野就一定要solo
multiplayer打贏都唔計數
其實睇完哂成套都唔太明55555個術式係點
無下限順轉係所有向住佢方向 ge 物件個速度變成接近0?
而反轉就相反將物件加速咁射番出去?
係,不過都有走棧位
可以多人組隊練熟哂先再單人solo
伏黑呢種情況就應該係55555餵招+組隊,之後就試單人solo
如果伏黑真係打唔過就55555出手中斷調伏儀式

今集有提到可以指定對象參與調伏儀式
如果當初開咗solo場,比人中間亂入打到隻式神半死
最後由本人尾刀咁應該點計
無窮級數嘅特徵係收束同發散會漸趨向兩個極端
零同無限
一般使用=阿基里斯和烏龜
咒力強化=蒼(收束)=壓縮空間生成吸引力
術式反轉=赫(發散)=將壓縮空間發散爆破黎輸出
(以上兩點係睇網絡上嘅簡易總結)
茈=反物質?
大概係咁
同血有關可以好屈機
應該係暫時出嚟嘅加茂家唔勁姐
唔係啦控自己血都有機會控到血栓
雖然唔確定脹相控唔控到其他人d血,但涉谷篇睇落似控到
係咁嘅話算係唔適合正派人士嘅術式,因為唔夠多血比佢控
突然諗到
伏黑既必殺
有試無過同55555組隊打過
然後55555收尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞