咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
咁都有負皮

我覺得內容係both
首先今次無寫「不存在的記憶」
其次係即使真係中咗術式
但對話內容都可以有部分係真

如果無寫 花御陀良「真人」、白畫面都話
有就應該中咗術式

Btw擺明個作者想混埋一齊講
有無中都唔重要
虎仗都無左意識
仲有生得領域呢個設定架
類似靈魂咁既設定
應該係生得領域喺現實展開,就係領域展開
生得領域應該每個人本身都有,但要展開黎用就要睇夠唔夠咒力

而成套野暫時好似得宿儺同真人理解靈魂概念
同埋55555有六眼應該都會知,但概念未夠
(佢睇得出真油仲未死,但又唔明白假油術式
證明55555都有野唔知)
虎杖就靠宿儺自動識咗不過佢自己都明顯未有意識地去了解

虎杖一定唔關事
而且宿儺喺現實世界都有回應漏瑚
漏瑚真勇士,作者刻畫得喱個反派實在太好
係死前比宿攤認同佢既實力
都算死而無憾啦
咒靈御三家RIP
對話個PART 邊到似係 "記憶"
膚淺到
可能55555未必知全盛宿儺實力大約去到邊,只係單純覺得自己係最強,所以直接話自己贏硬
係喇係喇眾人皆醉唯你獨醒
唔係,五條係話當時咒術處於全盛時代
集合全部術師都無辦法打贏佢大概有預想過宿儺嘅上限可以去到邊
但係我地都知道
六眼+無下限就是任性in五條悟we trust
宿儺同火山頭講野都用55555做標準
真係好勁
伏黑現真身
你戇鳩就戇鳩啦

呢套野由第一話
就已經係講用佢阿爺嘅死嘅嚟貫串成套漫畫

「在眾人的簇擁下死去」、「幫助他人」、「不正確的死」

所以讀者先會推測到「不存在的記憶」係虎仗嘅術
唔係宿儺嘅

而我話係both就正正係
因為個作者就係想畫成咁俾我地去諗

講真
你睇得咁膚淺係幾好嘅
咪唔好理佢表達手法囉

以意逆志是為得之
宿儺應該比五條更加了解咒術,知得更加多野
但五條嘅六眼同無下限應該咁多年得佢一個
係喇係喇全部人都戇鳩得你最撚醒
唔係死後對談黎咩
點解會係回憶
問上面位高人啦
我就傾向係走馬燈黎
成套野到目前為止就連五條都做唔到無意識地用術
睇黎虎杖真係神造之材,失去意識兼被奪舍都可以係宿儺唔察覺嘅情況下發動到術式
幾百年一個
你自己鳩作一個「無咗意識」嘅情況
再鳩作「「無咗意識就任何人都發動唔到術式」嘅情況

你咁戇鳩就咪留言啦
106話咪就係你所講嘅情況囉
柒下柒下咁

大把術式 在指定情況下發覺添呀
咪鳩作咁多野啦柒頭
死要撐
你自己鳩作一個「無咗意識」嘅情況
再鳩作「「無咗意識就任何人都發動唔到術式」嘅情況

你咁戇鳩就咪留言啦
106話咪就係你所講嘅情況囉
柒下柒下咁

大把術式 在指定情況下發添呀
咪鳩作咁多野啦柒頭
死要撐
其實拗緊咩
火山頭同花禦佢地傾計唔係回憶黎
只係火影式開chatroom傾計
講就講幾百年一個,但五條家嘅歷史入面都唔知有冇出現過一個
你咪自己打自己面囉指定情況下發動
脹相個邊係符合你呢個講法呀,咁火山頭又點撚樣符合呀
柒下柒下個個係你咋
點解冇人會質疑脹相個次但會質疑呢次你真係完全唔明架喎
因為同脹相打個陣仲係虎杖但打火山頭完全唔撚係呀高人
術式係可以延時發動係可以指定情況發動呀
但問題係你要點樣解釋火山頭符合左咩條件呀
106脹相個下宿儺仲問號左下添,好明顯宿儺係可以察覺到術式發動
咁點撚解打火山頭佢又冇反應呀高人
人地一開始只係提出異議,你就係到撩交嗌先
話人膚淺唔代表你有料架喎
同埋你自己繼續堅持飽佢啦高人繼續做你嘅獨醒醒目撚啦
我唔會再覆你架喇你可以繼續單機埋佢
你就真係打自己塊面喇
幾撚時有意識發動呀佢?

全部嘅情況都係你自己鳩作
「無意識發動」

你鳩作咁多情況之後就再在鳩作嘅情況下去討論
你不如摺埋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞