咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
芥見的惡意深不見底
有樣野唔明
睇返之前55555第一次打火山頭個陣
55555用咗無量空處
點解虎仗一D事都冇, 唔係理應佢都會中招
反而真人出領域展開就比宿儺反殺
話佢又入多次佢既生得領域
涉谷篇有講,直接接觸對象可以排外
唔記得覆埋
真人係因為直接觸及到宿儺嘅靈魂
第一次係佢想直接拉宿儺出黎
第二次係虎杖跳入佢領域入面=跳左入真人術式影響範圍內=郁到宿儺
其實宿儺咁天上天下唯我獨尊
一種對咩都冇興趣既態度 但只唯獨係伏黑
如果唔係啲驚天動地既原因我會好失望
純粹為咁寫而咁寫
其實真係冇咩驚天動地原因目前
佢剩係覺得伏黑係有能力嘅人
但佢好多時唔會選擇硬拼,就算有機會贏佢都唔會選擇打
所以第二次對特級個陣,伏黑終於決定搏過仲開埋領域
宿儺即刻就係到偷笑
thx樓上兩位 我都冇留意
其實宿儺係咪不死身
嘅然所有術師一齊都唔夠打
佢嘅人格仲存在即係唔係老死之後先畀人斬手指
會唔會封印佢嘅係天元或者佢哋嘅不死術式係有關
冇封印單純咒物化之後都冇辦法銷毀
詛咒類似係怨念嘅野,所以可以形成人格
同漏湖花御佢地差唔多
而宿儺嘅詛咒又係超規格

其實咁係咪已經劇透咗火山頭一下都打唔中
我估係咪伏爸留咗嘢俾伏黑
55555話伏黑係伏爸準備對抗襌阮嘅手牌
唔單指係指賣身掛
佢唔係因為惠術式得意先咁關注佢咩 之前同虎仗做約定個陣定唔知幾時 話發現左d有趣野
唔算呀 漫畫2個月可以畫到發生左好多野呢2個月 可以話宿攤加入咒靈殺左唔少人 後來五條解封之類
睇清楚啲 金毛JK係切到一格格咁
宿儺應該唔係斬擊咁簡單喎
咒力問題同埋另外開過領域唔係特級咒靈就係5條
點比
你諗下其他一級術師連領域都冇/開唔到
就知伏黑其實好撚勁
八握劍
個post推得好快
係咪因為個post名終於改返啱
呢幾集好睇姐

當初宿儺第一次見伏黑出招都有講過伏黑術式有趣但咒術師本人竟然決定直接攻擊
應該係對伏黑本人同影法術都有興趣
現階段又唔似係養肥先殺嘅發展(雖然都可能係但未講到)
而家打到咁激都未得閒講宿儺回憶/過去,可能要再等一排先有新線索
好強既摩擦力
屌你老母,我又諗起富奸
我幾時先有HXH套結局
亦可以係打中左,當宿儺準備殺果陣虎扙拎返身體主導權阻止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞