咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
睇黎作者真係好鐘意死神
呢個擺明係月島既book of the end
我睇唔明當家個能力套野啲技set得好撚複雜
屌 講講吓又幾似 係真都唔定 個作者都無路捉
睇返上面巴打啲cap圖 帳相抱頭驚訝個樣好撚bug 好似改圖咁
將1秒分為24幀,可以隨意設定動作
然後係視線範圍內將自己用術式進行投射以達至瞬移效果
或者透過觸碰對手,如果佢係1/24秒內冇做出個個動作就會有1秒硬直
但設定左嘅動作就唔可以中途修正
設定得太奇怪又會係投射自己出去個陣奶野搞到自己有硬直
太好睇 買咗單行本表示支持 希望做jump台柱
勁鐘意睇!估唔到有咁多人都同我一樣咁鐘意呢套漫畫
除左悟條同惠係咪冇人可以展開到領域 連個當家都唔得
呢個難講
領域係提升能力&術式必中
一般夠打黎講就算
而且正常唔會有人入其他人領域
但係其他人領域入面你又要咒力壓過對方先可以開到領域
伏黑算係偷雞係外側用領域撞穿達貢個領域
所以佢先頂得咁辛苦(咒力唔夠頂
正常對住特級,除左五條仲有邊個夠力可以蓋佢地個領域
問題係佢地以加連打都唔夠打 又唔知有冇其他識領域未有五條之前點打有領域既特級
雙方平衡所以五條橫空降世=特級大放題
btw五條之前有講三個一級術師大概夠打特級
只係佢地今次衰在要連戰先奶野
我覺得呢個能力係佢爺爺比佢既咀咒
加上又唔係任何術都適合開領域
領域單純可以證明到術師實力咁解
但面對特級都係冇用
七海如果識領域 個效果會唔會只係鳩斬都有7:3效果
基友個領域會唔會係隨心瞬間轉移
七海應該唔會
因為佢術式本身就已經同鳩斬冇分別
東堂就可能會變成咩都可以轉移,仲唔一定要轉佢自己
東堂好似有咒力嘅嘢就轉移得 佢攞過虎杖換嗰把遊雲
呢個我記錯SOR
搞到我search唔到,仲以為無人開post
留名
有啲術師應該唔會考慮領域啦
好似夏油咁,開黎做咩,完全冇用
但佢嘅實力應該開得到,但唔會去諗
照計七海同真希都無理由咁樣死
真希比人扭斷個次 乙骨都可以用反轉術式救番佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞