咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
原來我打撚錯哂D字 SORRY各位
個刻冇預佢突然出手je 有哂準備可能得ge 而且套野佢地一直講緊成功不必在我 佢地只係希望變成咒靈主宰ge世畀 自己係唔係度根本唔重要 百年後ge荒野笑著就得 所以我覺係以死換到一下仲要係得返隻手打中之類ge情節
其實一直唔明漏瑚既諗法
無曬人類仲點產生詛咒同咒靈
佢應該係想現存個d可以唔洗呢埋 全部都可以光明正大咁活動 百年後ge荒野 即係人類死哂 個世界荒廢哂 得返d咒靈on99咁
係得漏湖咁諗姐
花御同陀艮都係出於殺滅人類可以修補自然先加入
有冇準備都摸唔到啦
重覆55555對火山頭下場囉
突然醒起宿儺係猛毒之王
55555個自重防禦防唔到毒
有啲麻煩應該指依樣野
其實點解話係加茂?冇乜印象
因為佢係最惡詛咒師?
應該係偏向佢係瘋狂科學家多d
佢當初係為左研究咒靈同人混血先整左咒胎九相圖出黎

我就咁跟佢口水尾
咪因為咒胎九相圖事件囉我補充下你個講法姐
我都係補個靚圖 方便其他人 廢事又俾人潤
虎杖頭幾集佢阿爺都暗示過佢家族有d野 後尾就完全無提過
阿爺想講老豆老母,然後被虎杖停左
大路劇情嚟講一定有嘢
可能虎杖執返嚟,雙親係御三家
天生無咒術喎
咁咪仲合理 御三家冇咒術都會被歧視 好似伏黑爸 真希咁 佢天生冇 所以父母唔要佢
但之前佢地傾個陣 真人有講話 我地要令宿儺復活 就算我地會全滅?!跟手其他人都好似有表態 反正就係佢地成班都諗住會死
因為唔知宿儺會唔會唔殺佢地,但佢一定會殺滅人類
最終目的一樣
但漏湖係認為佢地咒靈係「新人類」,花御陀艮冇就此表態過
佢地剩係表態支持殺滅人類咁解
應該仲有個代表天空嘅咒靈未出
睇返花御話森林,海洋同天空都想有一段冇人類嘅時間
係天生冇咒力
伏黑初頭話係同真希一樣type黎(即係天與咒縛令天生咒力低過一般水平)
而且虎杖以前都睇唔見咒靈
明顯咒力係<=正常人水平

再加上可以抵抗天花板宿儺咒力
話唔定同伏黑老豆一樣咁極端
伏黑老豆係天生完全冇咒力, 但換黎既係極高身體能力同詛咒抵抗力
而老豆同真希type最大分別係冇咒力都仲可以見到咒靈
同虎杖本身特點都幾相似
虎杖係冇咒術,有冇咒力就好難講
五條親口講除非六眼都睇唔穿
但一開始虎杖就睇到伏黑d影獸
跟住伏黑話d人去到生死關頭會睇到都唔出奇
照返後面設定黎睇,一般人都有咒力但控制唔到
所以先會導致詛咒>咒靈產生
而且虎杖唔係抵抗到宿儺咒力,而係維持到意識

至於爸爸黑係見唔到,佢係憑感覺憑氣息去感知
六眼都睇唔穿乙骨同里香,唔出奇
諗返睇戲特訓同徑庭拳,虎仗肯定有咒力
伏黑老豆係睇到架
作者同佢自己都講過佢五感包括眼睛特別好
可以睇到咒靈+咒術嘅痕跡
亦都係回憶中佢可以追蹤到夏油同殺左女學生個原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞