咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
但宿儺話伏黑純粹假死狀態
有冇機會係調伏mode召出黎 伏黑係點都唔會死
即係打低左 調伏既式神
隻式神就會歸 調伏者?
應該唔係咁
應該係兩人同時參與儀式但其中一方死亡另一邊都會跟住死
所以點解宿儺要救條孟加拉因為如果佢死左=伏黑都會死
五條話當時兩個當家廝殺
代表可能當時伏黑家都係咁樣將五條家拉左入調伏儀式
但係五條當家秒左伏黑當家就直接攬炒咁
未必係六眼+無下限唔夠式神打
最尾話試味道,個術式應該真係關於煮野食
伏黑都收埋皮
咒術師陣營係咪得番冥冥
對面仲有假油同真人 點打呀

俾番五條老師我呀
咁又太簡單 中間可以加好多設定
我覺得呢集最精妙嘅係
當年禪院五條家主攬炒嗰陣未必係召喚呢隻嘢
雖然八握劍係冇人調伏過,但唔代表冇比佢更勁嘅式神
伏黑只係估當年家主用調伏呢招攬炒
用嚟攬炒嘅未必係八握劍
五條無敵論仲有位可以兜
一開始default就會有兩隻玉犬
之後果d係要靠伏黑自己+已經調左o既式神打贏隻新式神先可以俾伏黑用
要十影術者單拖打贏先計
咪講左幾條友一齊打的話
就算贏左 伏黑都係用唔到
睇多次
佢話多人一齊調伏既情況係"不算數的"
艾加
不過我覺得多人mode除左攬炒外
仲可以make sure用家真係夠能力單挑贏式神 先單人mode打
所以多人mode其實好有用
如果搵宿儺喺後面幫佢補血咁算唔算兩個人調伏
打到2036都仲可以

我發現呢套野好多bug可以玩

真人最多bug
天與咒縛都可以解決,仲可以令常人變術師
其實好撚bug
整個識術式既伏黑老豆出黎都仲得
同一種術都睇人嘅
五條講明係史上最強術師喎
我都係咁諗
伏黑假死狀態係因為儀式未完
雜魚死埋=儀式完=伏黑死
至於魔虛羅點打死當時6眼術者 真係要作者再詳解
類似online game帶升
如果純粹得單人mode
d用家應該勁易死
唔小心以為自己夠抽 點知係唔夠抽
依個都可以當係其中一個解釋
D角色D實力設定好似開始有少少不停浮動.....
例如?
其實漫畫都畫到明同一術式都有分勁同廢
天與咒縛 赤血操術
上集先講到宿儺好似係最OP咁....依集就對隻好勁式神都咁戒備咁...雖然可能下集又已經話秒左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞