咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
我諗除左火山頭有理念肯等之外 其他咒靈都唔會等
我講得衰
我廢嘅意思係唔係實力上
係好唔獨特咁解
因為天元係漫畫描述到係一個好獨特嘅存在
咁我expect不死應該係幾獨特
同埋唔知我有無理解錯
層主問五條理論上係咪可以長生不老個關鍵
唔知係咪反轉術式呢
如果係 咁家入硝子 理論上都可以幫人長生不老?
咁如果反轉術式能夠做到咁地步 我覺得太屈了
畢竟反轉術式只係咒力轉換 連術式都唔需要用到
咁係咪代表任何識得反轉術式嘅人都可以長生不老?
不過當然最後可以話無55555咁嘅level做唔到
一黎唔願等二黎比假油煽動
三黎因為火山頭走左去挑五條機
五條一定會刮佢地出黎我估係咁
應該唔會,你睇下宿儺嘅反轉術式佢最後咪又係死左變成咒物
所以應該冇辦法單靠反轉術式黎不死
但如果係六眼加持之下
咁五條悟個理念係改變而家腐敗ge咒術界 培養理念同實力同佢差不多ge人 如果將來真係得左 冇左佢一樣可以同咒靈個邊抗衡
你當機械丸冇到
btw九相圖都比人當做咒術界之恥
所以應該唔係做唔到,而係佢地唔去做姐我覺得
新一話已出...
如果做到班血統撚應該冇咁多恩恩怨怨
成個禪院家都可以和平共處唔洗咁多離家出走
117?
Sorry 我仲睇緊116...
慢咗幾怕添……
個術式繼承設定好正
同一族都要刷首抽咁
九相圖仆街過複製人好多喎
搵咒靈老強條女再要人落仔
不過複製人真係唔好玩啦,好似拳願咁,本身主題係另一樣,又要加個複製,最後搞到角色無哂獨特性
同咒靈 靈魂有關既野,夾硬用科學去插手,實搞到個故事不淪不類
講開複製人
虎仗又係唔知幾多年先難得一見嘅奇才先可以成為宿儺受肉體
一係佢係宿攤後代,再唔係都可能係複製人/人工整到同宿儺相性高(上面睇完先諗到有咁嘅可能
虎仗對自己身體個控制權極高,連宿攤都話而家可以咁都係因為一次過食得太多手指,
虎仗一時控制唔黎先比宿攤搶到控制權
如果到時跑去救伏黑個時突然比虎仗搶返主導,搞到打唔過就大獲了
我覺得唔關事
你望下夏油個兩條女嘅術式都可以用手機(相機)黎發動
京都校長係玩電結他,禪院老頭係幀率,真依直頭用埋槍
點會同科學冇關呢,睇佢寫得好唔好架姐
而且我咁講係因為如果無下限冇六眼就冇辦法用到嘅話
點解會冇對六眼展開研究
繼承到術式但因為冇六眼會變成廢人
起碼會研究下d可以代替到六眼嘅野卦
講緊係啲超現實嘅科技
例如好似博人傳咁,如果話可以有部機可以入啲咒術去用,邊咗阿豬阿狗都用到嗰啲
用相機結他無乜問題,因為日常生活嘅工具
個伏黑近幾集好似好廢咁, 召d野出黎俾人秒,
但又好似有d隱藏能力,
初頭宿儺殺死虎仗個時都係佢爆左唔知咩技,
引到宿儺同佢講條件
係比爸爸黑秒姐打呀伯個陣都冇,陀艮佢又冇出手打
宿儺都冇同佢講過條件,佢係唔明點解伏黑有才能但唔用
五條就話伏黑對勝利冇欲望,好快就會諗到犧牲自己
因為咒術界十分迂腐
其實有冇人可以解釋吓六眼係咩嚟
其實冇芥見冇明確地講過
單以故事中提及過嘅
1.可以睇到/接收到同處理大量情報(eg:肉體、術式、環境、咒力
2.控制無下限術式(高性能cpu?
歡迎補充
釘崎仲廢
應該重有類似星矢個種第六感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞