咒術迴戰 (4)

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
唔記得左有冇提過 十影係講緊最多有10隻影式神 10隻個個唔同 定係擁有10隻固定影式神 所以先叫10影?如果係固定 而家呢隻咪算最強
突然覺得個呢個咒術好user friendly
同埋五條仲有無限供應嘅新鮮大腦
以前五條當家未必有呢招
但惠話呢隻無人調伏過
咁係唔係代表左係有差唔多既式神
可能廢既自己揀
勁既就宗家揀好左

55555 話惠要多d想象力
佢今次咁玩真係好有想象力
迫人由pvp變pve
十種神寶:沖津鏡,邊津鏡,八握劍,生玉,死返玉,足玉,道返玉,蛇比禮,蜂比禮,品物之比禮

布瑠部!布瑠部!由良由良止布瑠部!一 (靈) 二 (分) 三 (實) 四 (用) 五 (意) 六 (睦) 七 (成) 八 (彌) 九 (凝) 十 (統),死人、鬼神皆返生矣
我覺得d式神就係有好多 靠咒語召出黎調服咁解姐
今次宿儺打贏左
咁算唔算調伏左
咁姐係請槍代打
冇得請槍,要單人模式先得
由佢捉鳩左馬尾佬入副本個刻就代表呢隻野收伏唔到
係,同頭幾集伏黑講最終招數一樣
(有錯請指證)
巴打勁
我覺得係句野係召出黎姐 未有大家諗到咁遠
但有呢個背景設定
老豆本身係零咒力先無得用術
唔係佢無用咒術嘅能力

相反機械丸係以身體換取咒力嘅天與咁先係有用

咒力應該係無得後天練 吞咒物唔計
真人應該無辦法令真希呢種肉體天與咒縛增加咒力
今期隻式神 - 虛魔羅 , 頭頂有 "八握劍" 符號既八角形 , 右手有 "八握劍" 符號既劍 .

呢度 youtube 一一對應介紹式神身上有十種神寶既符號 :
https://www.youtube.com/watch?v=7rUx78lLKbs
上一代就係咁樣同歸於盡?
隻式神好似隔離套野走過黎咁
你講完我就去google下 仲諗住係十神寶應該係最強10隻影 有能力可以十隻都係最強十神寶 點知係咁因為我見到有個死返玉寫令人起死回生 就諗係咪好似其他巴打講咁 宿攤想伏黑幫手復活
惠係咁諗 無人知
作者應該都係諗住係咁 好難想像六眼會輸10影
唯一就係佢出呢招一齊死
回憶個時其實都可能係五條想激勵伏黑,
話佢嘅影法術運用得宜係可以媲美無下限術式,
伏黑自己都有講過話今次呢隻式神無人降伏過,
可能個時兩大當家打起上黎用自己大招搞到收唔到火先一齊同歸於盡。
原來要單拖過到先算
依家假死真係浪費哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞