Brian Cha課程大踢爆(已買其8萬課程,有圖) 完全唔值!

960 回覆
3108 Like 39 Dislike
師兄,多謝你勇敢講出嚟
( Show Blocked User - Bergkamp )
辛苦絲打
一般傳銷、健身、美容同呢位車生都有同一類既共同技巧
1. 先破後立
話你呢樣唔好個樣唔得,有邊啲需要,然後話我可以幫到你
2. 建立個人權威
比一啲所謂「證據」你,有相有片有哂銀紙圖,同有啲所謂既用家話你知點好,個人獎狀咩都有(無從考究),甚至會講啲專業術語話你知佢對呢方面既事有幾了解,甚至話自己學過乜乜課程有證書讀過乜乜學校,話你知你要信我,因為我係專家
3.個人期望及幻想
比你諗下跟住佢做成功後會點,有錢有面有地位等等。講出你呢個窮L對生活的不滿同想名成利就的渴求,亦都係為之後收錢做準備,對沖緊你比錢既成本
4.威逼利誘
實體空間就困你係間房聽佢講1-3點,網上都一樣,可能再加啲最後今日既優惠,唔買就笨(其實買左仲笨)
亦可能比啲產品/服務你即場試下,然後講對你有幾好,哄你比錢
5最後當然係比錢
同你降低供款成本︰包括分期、回贈計劃、借貸、申請信用卡、限時優惠,又或者想試下你底線,睇你比到幾多錢,再話有個Plan啱你。總之係想陰乾你

但受害人特徵一般都係社會失敗者、自信心低、讀書唔成想威比人睇,朋友唔多或社會經驗少就會特別容易出事,希望幫到大家

利申︰算小苦主之一,試過比人傳銷但借唔到錢個騙子握唔到,但中左健身,但起碼叫有啲貨收到
根本就係老正(老千)
典型垃圾講故佬嘅開場白
清一色 喂 xxx 懶係嘢咁
你打字可唔可以揀定用口語或者書面語?抵你畀人呃,當交智商稅啦

想教人點樣投資,可以拎炫耀自己曾經無咗400萬做賣點囉
樓主當交稅啦

點解近期呢條友咁紅,下下YouTube 都係佢。。
早期就FB 依家就YouTube
俾錢賣廣告
佢個廣告一彈出黎直頭想dum左部電話
佢個款呃下蝦條就得估唔到有人信,浮誇到咁,

等我都講返句阿媽係女人:有咁勁既呢個世界無窮人啦
我覺得佢同李根興一樣
好鬼浮誇
你都ON9
連登夠成日笑人買點數
仲有直播比人影裸照放上FB
仲有傳銷
1年仲係會有幾個post話自己中左
就係中左先唔敢上黎講
正常人一望:on9
樓主:xxxxxxxx(下省1萬字),得出結論→on9
咪on9啦
大佬唔係個個都好似我同你咁知佢係on9
香港地好多柒頭要畫出腸 話埋你聽點on9法
先開始信下你大木
李根興有回應過 點樣人地將佢同brian cha 比較
好有暗串成份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞