Brian Cha課程大踢爆(已買其8萬課程,有圖) 完全唔值!

960 回覆
3108 Like 39 Dislike
其實世界上
根本就好多人思考唔多
平日唔train
要果陣無諗野無防備

樓主中左係不幸
你地可以笑佢蠢
但我欣賞佢夠直接肯幫人
防止更多人中招

其實諗真d
騙徒一直係讚到sell佢件野好好
保險如是 基金如是 美容/健康食品/健身/課程都是

1. 「但有咁好,佢點解要益你」
識諗呢樣 就已經夠開左個頭懷疑

2.「佢個business model係乜」
你睇緊條片/睇緊/佢同你傾/佢做的每一樣野
全部都係business model其中之一
咁你就明 佢賣廣告同你傾
根本係sell緊你野
而想係你度拎野

3.「佢講的野係咪真」
Further research 先再決定
三思而後行

4.「點解佢好似唔比你考慮」
原則上
思考時間係令獵物走甩的元兇
而當有人喪push你 你好應該alert
美容健身基金保險層壓 原理一樣
佢唔怕你有腦 最怕你有時間用腦

5.「人生無所謂的轉捩點」
就算有
都唔係你apply左乜
Join咩class
有料的就保守尋找機會
無料的就增值自己
而增值的課程 永遠唔會係正規大學外的好
(除技術學徒/coding之類)

6.「呢個世界,陷阱永遠比機會多」
如果係呃人咪報警囉,佢駛乜响度屌媽柒蟹姐
[pm]你好[/pm]
[pm] [/pm]
[pm] [/pm]
佢講連網上課程 , 叫人開online course
會計師都可以做?
教乜鳩
好懷疑,今時今日就算youtube都大把免費教學野,點解要比錢睇人教
何況online野你又冇法阻止人cap片, 一個cap左免費放咁仲有人上堂?
AV都係咁者
樓主好心
樓主,小分想問意見

聽人講佢係個激勵人嘅人生教練,
好頹,好想有人激下,但係費用好似有啲貴,唔知值唔值

comment好定壞都想聽下
曾經做過學生/而家仲係學生嘅,可以入去樓下IG DM我分享、傾下
link: https://www.instagram.com/chunwong887/?hl=zh-hk
IG名:chunwong887
我有個朋友呢排上緊一個類似叫種子法則嘅課程
又話唔知咩冥想就可以得到想要嘅嘢
佢個課程冇Brian cha呢個咁貴
但都接近一皮野
佢係咪俾人呃撚左
我質疑下呢個課程係咪真係有用,點解要靠呢啲課程去強大心態
佢即刻起晒剛
分分可能係邪教黎添
人生教練唔係好多騙徒
而係人生教練根本就係騙徒
push下
反正你都話佢呃人
你不如將佢成套program share
我都有報過,但只係幾舊水
D廣告言之無物都可以上當當買個教訓啦
樓主柒完肯企出嚟都算英勇

點知又再笠過水

柒上加柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞