話黑人智商低、犯罪率高點解係歧視?

317 回覆
709 Like 150 Dislike
我放棄討論了
一個係陳述事實 一個係故意引導
邊個有資源咪有能力打壓其他人囉
唔好拎呢啲打飛機
要再退一步睇
好多黑人家庭係單親,無老豆,未婚生子,天生天養
再因為無錢無資源導致好多 Drop Outs,變相教育程度底
結黨犯毒,容易搵錢,就令到更加唔想去讀書
仲有你見好多 Rappers 標榜做 Gangsters 先夠型先有錢大把女
啲黑人細路就更憧憬呢種 Lifestlye
當中仲有好多其他原因⋯

大家可以睇下呢個訪問了解下大部份黑人嘅文化同生活
https://youtu.be/k0Y35EpOiFc
話公屋仔智商低,犯罪率高點解係歧視?
好似同緊班五毛拗咁
屌d野自己google大把解說啦
Monkeys 108
與其說智商低,不如說種族劣根性,咁樣更貼切
你邊度睇到差3分?你IQ低就肯定準
咁簡單就係因為資源?
知識呢?教育呢?制度呢?
有冇英國研究? 英國黑人、美國黑人、非洲黑人既智商係咪一樣?究竟係教育問題定係人種問題,其實睇唔同區域既黑人就知道。

btw 黑人都有好多種族,就好似亞洲人黃種人,都有日本,韓國,中國, 蒙古etc
武漢肺炎係歧視
日本腦炎 唔係歧視

所以歧唔歧視係睇個種係咪玻璃心
唔係歧視不過一樣係禁忌
Stereotype threat
講緊平均,唔係果班it佬
印度幾多低種姓嘅人覺得求撚其
仲有生啪恆河水
India冇可能咁低啦
講緊平均,唔係果班it佬
印度幾多低種姓嘅人覺得自己爛命一條,咩都求撚其
醒果D都係婆羅門,含住金鎖匙出世
仲有成個國家D人日日生啪恆河水
中國人係聰明,不過用係錯既地方
重有1921年Tulsa Massacre,d白人將黑人富人區炸左
就算係連登有時候講真話都一堆人屌你啦更何況涉及到種族
窮人好慘
我都唔想生係貧窮家庭
不過班左膠老屈落種族歧視,話歧視黑人
如果黑人被歧視係因為窮
點解唔見佢地搞反貧窮歧視?
貧窮亞洲人,貧窮白人,貧窮中東人,貧窮印度人?
除左幫緊本身黑人,仲可以幫埋其他受貧窮影響種族喎
我靜係知呢個黑人比較好笑
No…no no no no no no no
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞