話黑人智商低、犯罪率高點解係歧視?

317 回覆
709 Like 150 Dislike
咁事實黑人犯罪率就係高
人地憎你歧視你係因為你地行為仆街呀傻閪
拉人種講把撚呀
Ching 你做下IQ test 好喎
咁連登仔話男人遲發育過女人 入學制度不公 大學女人多過男人呢?
早期嘅IQ test基本上都係文字題 仲有得分歲數
Bindet-Simon scale
Stanford-Binet scale
Weschsler Adult Intelligence Scale
女人有啲運動比較差係因為天生肌肉知男人咁多
無男人*
冇歧視,的確係咁
不過而家死者為大,班死窮鬼襯機會搶嘢,佢哋搶到夠果日就會唔記得有黑鬼死過
原因係出於統計數字 / 邏輯 有問題.

假設全部黑人都冇接受過教育, 所以冇辦法入大學.

跟住得出嘅結論就係, 因為冇黑人入大學, 所以所有黑人都係蠢, IQ 比較低 

呢個結論係完全本末倒置.

你唯一嘅方法證明黑人比較蠢, 就係 Randomly Select 一個非常之大嘅 Sample Size, 然後將黑人 白人 同黃種人進行比較.

但就以單單以上呢個方法, 都已經完全忽略咗本身上一代嘅基因. 即係話本身爹哋媽咪有音樂細胞或者接受高等教育腦部發展比較發達已經係先天性優勢.
我諗係歷史因素
佢哋歷史上係被害者角色
like jews black
外國好重視歷史
咁咪驚左佢地班人
玻璃心既其實唔係黑人
係果班左白
論據錯誤
On9... 講受過完整中學教育既黑人係大學入學試既分數都低啦
邊一個
邊度講? 邊個講 ?邊間大學? 間大學要幾錢? 中學教育一樣 ? 入大學本身有冇歧視? Background Check? 淨係美國?

你個 Statistic 本身已經cover晒所有 Possibility? 可以得出呢個結論?

不過睇完你嗰句說話我諗你要首先要讀 Stats.
你咁都問得出?
我哋香港人比大陸打壓 咁又點呀?
話人死矮仔唔算歧視?
根本同大陸小粉紅玻璃心係一撚樣
所以美國班左膠咪就撚曬班黑人同支那囉
係事實呀
根本男同女就係唔同 唔係某一兩個人比 係講平均
好多嘢性別係statistically significant factor 用性別估某件事好正常
On9仔 笑死人 我讀社會科學研究個陣你都唔知係邊啦叫我讀stat 你咪試下問大學攞grant去做研究黑人智商同入學分數囉 連現實既限制都唔知 呢個世界冇社會科學研究就run唔到 🤟🏻 因為講任何觀察都要based on statistical study 你咪繼續自欺欺人囉 ,btw DSE係大學入學試 你未考過咩 做咩問我係邊間大學 一定係講緊SAT個類架啦 你係咪弱智未讀書?
純種黑人iq低d 冇咁叻真係幾乎個個有識黑人fd既都會有呢個觀察 不過讀書讀上腦既連登仔係唔客許觀察存在 講每句野都要有research (而下下都要動用最ideal最完整既statistics) 先可以講野
就好似話個肥婆係肥婆,歧視/侮辱

諗起之前有個法官咁講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞