話黑人智商低、犯罪率高點解係歧視?

317 回覆
709 Like 150 Dislike
支那人又扮受害者
obama個老母係白人黎,帶住白人既基因先天已經同班純正黑鬼唔同啦

同埋唔應該用幾個出類拔萃既人去代表一個群體,應該用大數據先可以反映真實情況
佢地R光環炸
hypocrite
犯罪率高話針對都夠on9
13%人口佔咗50%犯罪率
我當你真係屈鳩啲黑人,有10%都係冤獄(10%冤獄率已經係離地式咁誇張)
都仲有45%犯罪率係屬於黑人

何況美國5年重犯率有77%(幾年前數據)
基本上抽到重覆坐監嘅機率係相當高
你唔好同我講佢哋大部份都係坐咗兩次或以上冤獄
白人 其他人種都有參與搶略 不止黑人
美國示威只係導火線。

班人自身logic, 對歷史/文化認識等都唔掂,係咁啱因為美國爆左單咁嘅野,於是佢地就衝左出黎柒。

理得你政治立場係點,冇logic冇理據點都係柒。
其實美國大部份黑人都有白人基因
幾百年點都會溝到啲
大陸人喺世界上智商係最高,最有禮貌,最有錢,最有修養,最謙虛,講野最有道理,最聰明,智商第二高都係歧視。
而家呢個時代係黑人, gay 佬, 女權大鳩哂
先唔講iq test準唔準
篇野1976 仲拎出黎講 2020啦
搵都搵2010打後啦
btw google2010打後果堆都係講緊黑人iq 偏低
如果唔係基因問題就係生活環境e.g.家長唔識教 問題
或者係iq test 真係favour左白人(而家流行ge iq test都係白人做出黎)
好似係
你咁講得證明你唔係咁清楚歐美而家嘅風氣
其實關錢事

好似香港私樓同公屋

私樓升到上大學嘅學生係比例上係多過公屋
原因唔係有人叻D有人蠢D
係有錢就可以有一個好嘅環境教育
唔係淨係教育
文化都係
幾多啊?夠唔夠假難民同純粹非法移民多啊?
即係好似中國人都有好人咁一樣啫
你唔係要我逐個去認識佢哋慢慢分析佢哋人格啊?

講將心比心啦
你無拿拿衝入我屋企拎我啲資源喎
講得好好,加上美國教育制度嘅問題

貧窮地區學生嘅教育資源非常有限

形成一個惡性循環,好難脫貧

而貧窮嘅地方,自然犯罪率會提高
咁有冇IQ test 既stat
mensa 果D會有冇呢D research 邊D人入到既機會大D咁
所以我都嗰敢話全部,因為畢竟我睇得搶野片唔多,但我見親都係黑人,其他人叫都叫唔住
所以我都覺得美國果班黑鬼已經好過非洲果班,美國果d係黑得黎啡,非洲果班係黑得黎灰灰地,黑鬼特徵係果班人身上係更加明顯
我係公正咁睇
智商高唔一定代表人嘅價值
你可以唔覺得係
但有人統計完得出呢個分析嘅時候點解係要話人racist再打壓人研究
你可以反駁,但打壓係咩一回事先

Science study唔係只係研究可以定義人價值嘅嘢㗎
個邏輯就好似人嘅價值唔係取決於賓周長度
但有研究指出Asian賓周較短
你會唔會去屌鳩個科學家話賓周長度唔可以定義人嘅價值然後打壓佢呢份論文呢個報告?

有人研究得
弱智
而家人哋就係問緊有冇客觀研究
有咪fact無咪bias
一見到呢啲標題就起晒鋼你呢啲人最撚歧視

事實係就係唔係就唔係
亞洲人賓周短都有科學研究say yes
唔通我又話人呢個science fact係歧視唔準提啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞