話黑人智商低、犯罪率高點解係歧視?

317 回覆
709 Like 150 Dislike
咁都拉埋黎講?香港人歧視支那人係因為支那人侵略緊香港wor
其實黑人智商真係唔低
嗰啲IQ rest 本身係set比白人做 好多問題都會有文化影響 咁黑人就緊係唔識 姐係你問個白人 尖沙咀下一個站喺邊 個白人答唔出 唔代表個白人蠢 只係個文化同出生地嘅問題
犯罪率又係另一件事 你好難證實黑人=犯罪
始終人係好受環境影響 就犯罪率唔等於黑人呢個人種有犯罪傾向
唔係冇人提出過㗎

之前研究DNA其中一個好似係華生
冇記錯佢出過份PAPER話天生智商嚟講白人>黑人
結果連諾貝爾獎都俾人褫奪埋

btw 唔敢肯定 有錯請指出

但你只要係負面嘅你就你歧視
連登係咁嘅質素㗎啦
對住一個邪惡既民族點解唔可以仇視?
佢咁講殺人犯強姦犯都唔撚可以歧視要愛撚曬佢地?
喺連登住公屋就可以blame無資源唔夠有錢撚爭
掉轉放喺黑人家庭就唔得
美國資本主義仲要極重
無資源都真係好難讀上去
窮人好慘
我都唔想生係貧窮家庭
不過班左膠老屈落種族歧視,話歧視黑人
咁生活係其他種族既貧窮家庭又點
貧窮亞洲人,貧窮白人,貧窮中東人,貧窮印度人?
點解唔見佢地就反貧窮歧視?
但就老屈落歧視黑人
中國大陸好醒?
如果根據呢個邏輯!

但係現實好多on9新聞都係呢個國家!
其實係社會結構問題 始終黑人人均收入低 教育程度普遍低 黑人社群犯罪率高 好難靠自己行出個cycle
你好似偷換左兩個概念

黑人白人統計出黎數據唔同
學術研究原因,政策(協助)修改係無問題既

但如果係因為對方係黑人 >所以佢個人既犯罪機會大 就咁係係標籤化,係歧視

即係統計左連登毒撚會員比例高
咁再話上連登既人多數係毒撚,咁咪有問題

一個人族群整體數字
一個人個人機率,唔可以因為你上連登就標籤
東亞文化黃色係好
同女權問題一樣
女性同黑人喺歷史中都曾經有被歧視
所以依家無論爭取啲咩都會係要求平等
你唔同意佢哋就係舊時代思想冇同情心
左膠乜鳩都話歧視
因係黑人長久以來都係被壓迫
所以平權之後佢地都要用更多嘅努力追
仲要係喺late capitalism之下追
而歧視只係令個問題更嚴重
睇下係美國土生土長既定係非洲南美洲過去搵食既 好多都係非法入境者都係仆街
岩啊 同埋黑人文化都好唔同
自己係大學接觸過好多黑人都好nice
但係有機會讀大學既真係唔多
教育程度低間接令crime rates 增長
被譽為「DNA之父」、獲得諾貝爾醫學獎的90歲美國科學家沃森(James Watson),因一再發表種族歧視言論,聲言DNA決定了白人較黑人聰明,而晚節不保,被其曾領導的實驗室褫奪所有榮譽職銜,痛斥他「濫用科學令偏見合理化」
IQ test 好多問題無可避免會同教育水平有關 黑人一出世就輸在起跑線上 點會高分
之前睇過報道美國白人同黑人既貧富差距其實係愈黎愈大
歷史入面猶太人都成日比人迫害打壓
又唔見佢地好似會好似班黑鬼咁樣?

順便睇下南非比班黑鬼統治之後衰落左幾多
合理,其實中港澳台係醒,不過個個都自私自利,無貢獻
支那人就用曬係偷呃拐骗
香港人就用曬係炒賣
大佬 不如將心比心 人地可唔可以係走難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞