話黑人智商低、犯罪率高點解係歧視?

317 回覆
709 Like 150 Dislike
講緊average
你真係唔知美國佬普遍有幾on9
我都冇學過讀過美國歷史同馬丁路德金嘅野,但係"歧視"呢種現象,無論你講種族、性別、性向、年齡等各種歧視,就必然有佢遠因(例如社會結構、政策、政治因素等)導致。你歸因做一點(因為A所以B),已經大錯特錯,呢d係logic嘅問題。

再加上呢度係連登,班人講一句你已經,你要打大篇文同d咁嘅人拗真係嘥鬼氣,咪由得班人圍爐打飛機

sor認真左
而家美國嘅左膠政治正確只係一場較友善嘅文革
黑人被歧視唔係因為窮
係因為由大航海時代開始班白人自己負碌有先天生態地理優勢就覺得自己高其他人種一等
呢種思想喺美國未立國之前就已經有
一直last到今日
貧窮問題係另一回事
係資本主義嘅產物
同種族問題係兩樣嘢嚟
其實依個係有少少幸存者偏差,人應該獨立計算。
推呢個
連登以前根本係法西斯論壇
咁點解呢個世界幾千年都係男人打壓女人?
唔通又因為男人IQ高過女人?
你講緊笑?猶太人差啲被納粹德國滅族喎
其實香港咪又係咁
公屋=黑人 私樓=黑人
大學都係私樓仔多過公屋仔

搶完野幾開心

班偽人仲要支持佢地咁做發黑圖
支那係做假方面智商好高
可以假到你唔信
係 用翻岩既地方 應該真係世界第一
咁講啦 黑人群體有世代貧窮問題 的確制度上有唔少對佢哋不利嘅地方 依佢哋嘅community亦比較高犯罪率 有gang呀嗰啲嘢 當然大家都知一碌鳩打一船人係唔啱 但無奈地現實情況下stereotype係一定出現 唔係單單警察會assume佢哋容易犯罪 而係成個社會 甚至包括黑人都會有呢種stereotype 但我諗要去解決 係去提供機會俾佢哋擺脫呢個vicious cycle 假如最後都係去翻表面嘅政治正確 執著oscar多唔多黑人多過真正喺ghetto出唔翻嚟嗰啲 咁換幾多個obama上去都唔會搞得掂
其實智商係一種好難去量化去檢測既野黎

唔似身高j長肌肉可比
感覺上黑人自己本身都唔係太care呢啲所謂歧視
係類似今次咁嚴重先會發聲
係咪都話歧視玻璃心個啲多數係白左正義撚
真野唔可以講
正常講,非洲連普及教育都未得,你搵個非洲平民做iq test 都唔識做喇

然後就屈人智商低
印度都算係第三世界國家黎
我助養兩個細路都係印度人
無書讀好多時都開唔到腦
你讀屎片個陣尤其math, 你以為好多學完無用, 其實係可以開腦推高個邏輯思維
聰明反被聰明誤 樣樣嘢都計過度過 練精學懶 唔要面嘅話抄襲對於支那人嚟將最符合成本效益
2019/1/15 光明頂有講種族議題

https://kmd-online.herokuapp.com/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞