【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(五)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
而家要喺香港搵到呢D工都真係唔容易架喇~

有D好似我咁上下大既男仔返細公司淨係得佢同老闆兩個人...唔係你做唔通你叫老闆同你做咩~

即係請你返黎你自己一個做晒囉~

真係做死人~

一日做十四個鐘都做唔完...返到屋企都要繼續做...仲要成個月都無得放假...

真係唔好話搵D時間陪下女朋友...女朋友都唔好有~

搵個女朋友返黎要佢同你守生寡咩真係?
守都唔緊要喇~最慘係你搵得唔多先死丫嘛~

日日做十四個鐘仲要帶野返屋企做仲要無假放都不單止仲要咁辛苦一個月先搵得嗰一萬多少少...

真係一萬零幾嗰隻少少喎!

送個手袋仔俾女朋友都唔見左啦~仲點帶女朋友食好野丫?

咁無出色既你都係唔好害人喇~自己毒自過一生罷啦~
所以話...都係搵個有錢人好~

阿Ken算唔算得上有錢人?

唔算~

我指既有錢係金融才俊丫~CEO丫~集團老闆丫~嗰D~

公務員唔係話唔好~不過好似阿Ken做消防既...係就係收入穩定~但放假又唔可以下下自己定...
我放假既時候佢又要當值...

到佢放假我又要返工...

仲要唔係晚晚都有得一齊瞓...

想傾下電話就更加唔使諗...

本來我都係一個幾想可以無時無刻無所事事可以打俾男朋友傾下電話就傾下電話既女仔...

但同左阿Ken一齊之後...無辦法之下...迫於無奈都要習慣...習慣無得傾電話...
已經好耐都無同過阿Ken傾電話喇...

所以話都係搵個有錢人好~

有錢想要乜就有乜~

有時間又可以多D喺埋一齊~

幾咁溫馨~幾咁幸福~

今晚出完

三句預告

一路FF自己同D有錢人一齊會有幾溫馨幸福~一路放工行去搭地鐵去Cupcake班嗰邊~

落左車之後,我就拎部電話打一打俾Doris:『喂~去到邊丫~』

「岩岩先走咋!」Doris好似氣沖沖咁~

上回講到詩琳諗下諗下~Doris同佢講要見客~叫詩琳自己食自己~仲叫詩琳記得今晚一齊去上Cupcake班~
原來已經到左放時間~
詩琳想慳錢就叫左個豬扒飯外賣上黎~入Pantry食~
食下食下~睇下手機~Brian突然出現~
原來Brian有愛心飯盒食~
Brian同詩琳一齊食~
詩琳打聽下Brian有無睇到佢影嗰張J圖~
Brian都真係好似有睇到~而且仲要一邊食飯一邊偷望詩琳對腳添~
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

謝校對
今日live咗

今日live咗

恭喜

報報

可愛妹妹仔

黑粉熊

黑粉熊

清哂project 終於得閒
btw差3個試

黑粉熊

清哂project 終於得閒
btw差3個試

關關難過關關過

碌野好長
是咁的 點解台灣六日都唔係好見有靚仔 台妹就多

香港靚仔多D
台灣靚女多D

靚仔多咩
拜金港女

香港靚仔多D
台灣靚女多D

靚仔多咩

例如有我 就好
Heidi隻腳

香港靚仔多D
台灣靚女多D

靚仔多咩

好多靚仔
不過靚仔既都係食家
拜金港女

港女一定要有拜金特徵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞