【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(五)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
各位早晨

報報早晨

咁多位早

今日咁早丫

遲左啦 今日訓耐左

學都放啦

話說一齊左之後發展好快
一星期都冇都好似幾個月咁
六月應該一齊去旅行

進度良好
去邊旅行呢

台北啊 九月應該再去秦國

秦國點去

飛揚你自己都成日打錯字啦 做咩笑人

我唔係笑人丫
但呢個真係好好笑
我食住飯咁睇 笑到噴飯
唔知係唔係真心左 以前都見過有人講去秦國 然後一大班人留言係唔係要搭時空機丫~項少龍丫~

冇你咁好氣

幽默下
各位早晨

報報早晨

咁多位早

今日咁早丫

遲左啦 今日訓耐左

好好訓咁喎
各位早晨

報報早晨

咁多位早

今日咁早丫

遲左啦 今日訓耐左

學都放啦

天都黑喇

上回講到Brian一邊食飯一邊偷望詩琳對腳~
詩琳就由Brian睇靚腳送飯~
詩琳知道Brian對自己對腳咁有興性,都唔諗住為今朝影J圖俾佢而同佢講Sorry~
好快就食完飯~詩琳抖左陣都返埋位做野~
做下做下就到放工時間~
詩琳都要準備去Join Doris上Cupcake班~
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

一路FF自己同D有錢人一齊會有幾溫馨幸福~一路放工行去搭地鐵去Cupcake班嗰邊~

落左車之後,我就拎部電話打一打俾Doris:『喂~去到邊丫~』

「岩岩先走咋!」Doris好似氣沖沖咁~

『哦~咁...我去Starbucks等你啦~』Doris嗰邊過到黎...都好似要成個鐘...

反正都無咁快上去架啦~喺Starbucks生活態度下都唔錯丫~
「嗯嗯~好快到~好快到~」Doris扮晒好似跑緊咁~

『你慢慢啦~一陣見啦~拜~』

「嗯~一陣見~拜拜~」

都好既~好似好耐都無試過坐喺Starbucks生活態度下~

我就帶住期待既心情,行去Starbucks嗰邊~
買左杯碎朱古力咖啡星冰樂之後,坐喺張木凳上,望一望四周...

四周都有好多著住校服既學生坐喺道睇下書又睇下手機咁...

再唔係就係D大學生坐喺道對住部電腦趕Project...

班趕Project既大學生就唔好提~著住校服既學生都真係幾咁歎~

其實一直以黎都覺得做學生真係有錢過出黎返工既打工仔...
Starbucks既咖啡平平地一杯都講緊三十幾四十蚊...

我想飲都要諗諗...

但班學生就話黎就黎~話飲就飲~話Hea就Hea~

諗都唔使諗~呢D咪真係叫做生活態度囉~

以前我做女既時候都係咁架啦~

放左學無野做都會同班姊妹去Starbucks飲野吹水𥄫下仔~
完全唔使擔心錢既問題~

鍾意點使就點使~

唔講既話...人地見到我地真係以為我地係做援交搵真銀~

但事實上都係靠屋企架姐~

我只係...比較特別...

比較鍾意使佢地D錢...
使完又問佢地攞...攞完又使光光...

完全唔使諗會唔會使大左...

反正我都唔當嗰個係我既屋企...

最好就使到佢地破產...

諗下諗下...又飲下飲下...又望下望下...

望下D學生情侶攬下錫下...

又望下D廿幾歲既情侶各自各望自己部手機...電腦...平板...完全無交流咁...
有時諗返真係...都係兩小無猜既時間最青澀...

如何回到當時...有無辦法可以回到當初咁清純既愛呢?

清純既愛?我配咩?

諗下諗下...又呆下呆下...

「Hi~」突然有把鬼唔鬼既男仔聲喺我面前出現...

『Hi…』我回一回神,望一望面前...面前正正就有個高高瘦瘦...銀灰色既GD All Back(係G-Dragon!唔係周柏豪!兩者係好有分別!)...超白既皮膚...著上黑白配襯既男仔...
男仔...我睇呢個男仔都係廿歲咁上下...

仲成個潮友咁既款...想點?

「有無人架?」個潮友問問我前面個位有無人坐。

『有架…』搭檯去第二邊丫唔該…

「哦~」個潮友照坐喺我面前...

點丫?係唔係聽唔明中文丫?使唔使我轉Channel丫?

韓文岩唔岩丫?
「我岩岩喺外國返黎既~覺得你好熟口面~唔知我地係唔係喺邊道見過呢?」個潮友扮晒友善咁笑住口同我講...

哦~果然係岩岩喺外國返黎所以聽唔明我講乜~

之不過呢...

『我唔係喺外國返黎...我地應認無見過面...』又係黎撩女仔...

可唔可以花D心思?

可唔可以講D特別少少既對白?

唔係下下都話“小姐你好熟口面~我地係唔係喺邊道見過?”就一定受架囉~

好悶丫真係~
「係咩係咩?但你真係好熟口面喎~可能係因為你靚女掛~」個潮友仲要扮晒口花咁...

我本來對你都無乜好感架喇...你而家咁講我就更加反感...

你以為讚我靚,我就會開心?

『咁你應該識好多靚女喇~』咪只會令我更加覺得你成日周圍撩女仔~

失敗~
「唔係唔係~可能係我份人比較Nice~容易識到朋友啦~」個潮友勁有自信咁既樣...

『哦...』那來的自信?小蟹柳...

「我叫Cyrus丫~點稱呼丫?」個潮友問一問...

Cyrus…講真你叫乜名我就真係唔想知...

『李小姐...』我亦都唔想講我個名俾你知...

「李小姐~係呢你幾多歲丫?」Cyrus仲問左個唔應該問既問題...
『你估下~』係人都知年齡係女人既秘密架啦~

「唔...我睇你好似都係十五六歲咁上下...」Cyrus打量一下我,「但你又著到咁成熟咁...唔...我諗頂盡都係十八歲~」

當然Cyrus就係估我仲係𡃁妹仔,先咁問我幾多歲架姐~

『我今年廿五架喇~』我就當然唔怕講個真實年齡出黎啦~

一來我呢個年紀仲Keep到好似D十五六歲既𡃁妹仔咁~我自己都覺得自豪~

二來我對Cyrus都無性趣~俾佢知道我唔岩佢都好丫~
「原來係姐姐丫?仲要Keep得咁好既姐姐~我都係第一次見咋~」但Cyrus就好似對我更加有性趣咁...

唉...點解會咁架?

乜而家又興返姐弟戀咩?

真係有咁多小朋友鍾意姐姐咩?

咁又有無D正經D既小朋友丫?

我會對D毒毒地既小朋友有性趣D囉~
狗公
「不如我地交換電話丫~」Cyrus好快手咁拎左部電話出黎...

『我對你無興趣~』係都要我直接D既...

唔好以為搞到自己成個GD咁就溝死女啦~

你呢D GD唔GD咁既溝𡃁妹就得~

唔好以為自己真係好型啦~
狗公

AGGER

BTW 身邊識既人(尤其舊登) 都prefer姐姐
得個殻咁…一D內涵都無~

好似我呢D姐姐真係對你呢D潮童無乜性趣架咋~

「做個Friend姐~」Cyrus仆左落地都要楋翻揸沙...

『我已經無去玩好耐架喇~想食女既話,過主啦~』正所謂面就人地俾,架就自己丟~

係都要我兜口兜面落你面先安樂既~

今晚出完

三句預告

「Fine~」Cyrus扮晒無所謂咁起身行左去...

我望住GD咁既背影...

早六七年前既話...我或者會同你玩下既...
狗公

出面一街都係
狗公

AGGER

BTW 身邊識既人(尤其舊登) 都prefer姐姐

不過我個ex都係姐姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞