【甜甜地既愛情故事】《港女FF妄誌》(五)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
今日…唔使見客...只係要留喺公司準備一下下次Workshop既PPT...

D圖就希望阿Ken真係會幫我搵啦...

個內容...真係越黎越複雜...

而家D教材...真係一年比一年複雜...

我呢D電腦白痴...真係就黎跟唔上架喇~~~

唉...
望住部電腦都仲未Load到入Windows...

點解微軟D野可以咁廢?

又話Windows 10點點點點點好用...

咪又係Load勁耐都Load唔到入去...入到去又成日彈Error!

衰就衰在大多數學校都係用Windows...

做Workshop就一定要用Windows做俾佢地睇...

唔係又問Windows支唔支援丫~會唔會上上下堂死機架~會唔會好影響課堂架~

你問下教育局嗰邊幾時統一用Mac機仲好啦~
唉...仲未Load到仲未Load到仲未Load到仲未Load到仲未Load到...

算!我都係去Pantry沖杯咖啡飲下~

我就拎住個杯,行去Pantry~

沖下沖下~攪下攪下~

「早...早晨丫詩琳...」身後傳黎Brian把聲~

我帶住微笑咁轉一轉身,條短裙仔飄一飄起:『早晨丫Brian~』
Brian個樣好似尷尷尬尬咁~

做咩呢?係唔係因為頭先我轉身既時候,條短裙仔飄一飄起,睇到D唔應該睇既野呢?

Brian就摸下摸下自己個頭,怕怕羞羞咁:「係呢...我想問下...你可唔可以俾我影張相?」

『下?』影張相?

影張咩相丫?

影黎做咩丫?
Brian唔係咁大膽...想問我可唔可以俾佢影張J圖入廁所慢慢J丫化?!

我又睇唔出Brian原來係咁大膽架喎~

「唔好誤會唔好誤會!我唔係有惡意架!只係...只係...尋日同仲言仲恩返到屋企...佢地話姐姐好靚女...好想可以成日見到姐姐...好想要姐姐張相...尤其係仲言...仲言話好鍾意姐姐喎...所以...所以我就想代佢地問下你...介唔介意幫我影返張...」Brian勁尷尬咁既樣~

哦~原來係幫對仔女問我拎相~

咁佢對仔女又真係大膽得多喇~
尤其係仲言呢個仔仔~

雖然都係好似爸爸咁怕怕羞羞~

但起碼都識得講出口~

如果會親自問我既話,咁就仲叻仔~

『好丫~無問題丫~俾部電話我~我自拍張俾你~』睇在兩個可愛小朋友份上,我就梗係無問題啦~
「哦哦...麻煩晒...麻煩晒...」Brian就由褲袋裏面拎左部電話出黎~開一開個相機App~

『唔麻煩~』我就對住自己,影下影~

帶住微笑咁又影幾張~

單起隻眼仔又影幾張~

谷起塊面豬谷又影幾張~

靚靚既又影~扮可愛既又影~扮古靈精怪既又影~影多幾張唔同既靚相~

氹到小朋友開心既話,何樂而不為呢~
Brian就眼甘甘咁望住我自拍~望到入晒神咁~

『係呢~使唔使影D性感D既,俾你自己收藏丫?』我一邊影~一邊問~

等你唔使只可以記喺腦裏面咁傷神嘛~

Brian嚇左一嚇~仲要眼都凸埋咁~揮晒手~擰晒頭:「唔使唔使!」

『講下笑咋~不過你都真係幾老實架喎~』我就繼續自拍~自拍D只係靚但唔帶性感既相~

「老實D好...老實D好...」Brian仲喺尷尷尬尬咁~

幾時到你

對象都冇呀屌

緣份既野要黎擋都擋唔住架嘛

我等緊我既青鳥

你真係覺得會等得到咩

雖然好渺茫 但都寧缺毋濫
至少我係咁

就算等到佢喺你面前飛過 你都未必會留得住佢
青鳥就係咁

即使留唔住,亦都叫做曾經擁有。好似秒速五厘米咁
『係呢...如果Doris自動獻身...你會唔會食左先算呢?你知架啦~Doris咁㺅噙~』為左Brian既安全著想,我都係俾定D心理準備佢好D~

等Doris飛禽大咬之時,Brian都有防範之意丫嘛~

「唔會唔會!梗係唔會啦!」Brian又立即揮晒手擰晒頭咁說不~

『咁如果係我呢?』我望一望住Brian...

Brian就呆晒咁望住我...

你眼望我眼...我眼望你眼...

成個空間都好似靜晒咁...時間都好似停頓左咁...

究竟Brian明唔明我問乜呢?又會...點答呢?

今晚出完

三句預告

唔知過左幾耐...

好似過左好耐...

我同Brian你眼望我眼咁...大家都無出過一句聲...

幾時到你

對象都冇呀屌

我等緊我既青鳥

你真係覺得會等得到咩

至少我係咁

青鳥就係咁

秒速五厘米真係丫
每次諗起月月對秒速五厘米最後嗰幕既睇法,我都只可以

早晨

我出池了

係唔係嗰個女仔先

係…

咁咪好囉 守得雲開

本身都打定輸數…冇諗過依家做左女朋友

恭喜

喂呀搞到我好期待Brian嘅答案
不過最後一定係詩琳用一句講笑輕輕帶過

詩琳收兵

我等緊我既青鳥

你真係覺得會等得到咩

至少我係咁

青鳥就係咁

秒速五厘米真係丫

佢有咩睇法

怕帶

早晨

我出池了

係唔係嗰個女仔先

係…

咁咪好囉 守得雲開

本身都打定輸數…冇諗過依家做左女朋友

恭喜

唔知呢...嘿嘿...

詩琳收兵

如果收到一個有婦之夫做兵既話 呢個娘娘都真係幾勁

詩琳收兵

咁先正

我等緊我既青鳥

你真係覺得會等得到咩

至少我係咁

青鳥就係咁

秒速五厘米真係丫

佢有咩睇法

月月:「女主角係認得出,但因為一早已經放下,所以就離開。而男主角最後,亦都係心明需要放下,開始新既路。所以微微一笑,頭也不回地轉身離開。」
我唔要咁呀

帶帶

詩琳收兵

咁先正

收婦之夫做兵都算係前無古人黎掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞